Carjacking en ramkraak in GENK

Verspreiding op vraag van het parket van Limburg
Plaats
Genk
Datum

Op 25 november 2019 rond 19u40 werd een medewerkster van de Carrefour aan de Maaseikerbaan in Genk het slachtoffer van een carjacking. Het slachtoffer had gedaan met werken en ging naar haar auto op de parking van de winkel. Wanneer zij haar auto wilde starten opende een man haar portier en riep “eruit eruit”. Op hetzelfde ogenblik opende een tweede man de deur aan de passagierskant en gooide de spullen van het slachtoffer uit de wagen. Een derde man stapte rechtsachter in. De drie daders hadden allen bivakmutsen op en droegen donkere kledij. Zij spraken Nederlands met een vreemde tongval. Nadat het slachtoffer was uitgestapt reden zij weg met haar grijze SEAT Alhambra met nummerplaat 1-FHT-745.

 Diezelfde SEAT Alhambra werd op 4 december 2019 om 03u19 gebruikt om een ramkraak te plegen op de juwelierszaak “ASSOS” in de Hoevenzavellaan in Genk. Twee daders kwamen te voet aangewandeld terwijl de derde dader met de auto vanuit de Halmstraat naar de juwelierszaak reed en de vitrine van de winkel binnenreed. De auto werd in brand gestoken en de drie daders vluchtten te voet weg met de gestolen juwelen. Zij waren alle drie gekleed in witte overalls en hadden mondmaskers op. Het voertuig had op dat moment nog een bevroren dak en motorkap wat doet vermoeden dat het voertuig in de buurt geparkeerd stond.

Het kan zijn dat personen in de week tussen 25 november 2019 en 4 december 2019 dit voertuig ergens hebben zien staan of rondrijden.