“Cashers” WhatsApp-fraude

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Locatie
Antwerpen,Hoboken,Schaarbeek & Willebroek
Datum

Tussen donderdag 15 oktober en maandag 19 oktober 2020 werd er in filialen van BNP Paribas Fortis in Hoboken en Antwerpen en Ladbrokes kantoren in Schaarbeek en Willebroek, geld afgehaald via bankkaarten die gelinkt kunnen worden aan Whatsapp-fraude.

De slachtoffers werden via WhatsApp gecontacteerd door personen die zich voordeden als familielid. Door in te spelen op de gevoelens van de slachtoffers, slaagden deze personen erin hen een grote som geld te laten overschrijven.Deze bedragen werden later afgehaald door zogenaamde “cashers”. Cashers zijn leden van een oplichtersbende die gestolen geld van een rekening halen in een bankautomaat.Beschrijving van de verdachten:

Verdachte 1 komt in beeld in het BNP Paribas Fortis kantoor in Hoboken (15/10) en Antwerpen (17/10). Hij heeft een witte huidskleur en donker haar. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte jas met kap, een grijze broek en later een jeansbroek en grijze sportschoenen.Verdachte 2 komt in beeld in het Ladbrokes kantoor in Schaarbeek (19/10). Hij heeft een zwarte huidskleur en lange zwarte dreadlocks. Op het moment van de feiten droeg hij een felblauwe puffer jas met kap, een grijze broek en grijze sportschoenen. Hij had een zwart met grijze schoudertas bij zich.Verdachte 3 komt in beeld in het Ladbrokes kantoor in Schaarbeek (19/10). Hij heeft een zwarte huidskleur en kort zwart kroeshaar. Op het moment van de feiten droeg hij een felblauwe trui met kap van het merk ‘Nike” een donkere broek en zwart met witte sportschoenen. Hij had een zwart tasje bij zich.Verdachte 4 komt in beeld in het Ladbrokes kantoor in Willebroek (19/10). Hij heeft een zwarte huidskleur en kort zwart kroeshaar. Op het moment van feiten droeg hij een donkerblauwe jas met kap van het merk “Nike” met opschrift 23B, een donkere broek en zwarte sneakers met witte zolen.Gelieve enkel via het tipformulier of het gratis nummer 0800/30 30 0 contact op te nemen met de politie als u de verdachten van deze feiten herkent of weet waar ze verblijven. Of wanneer u de getuigen herkent. Bent u zelf slachtoffer van gelijkaardige fraude ga dan naar uw lokale politie om aangifte te doen.