Diefstal met geweld in Aalst

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Aalst
Datum

Op 28 januari 2019 werd een jonge winkelbediende van de Spar in Hofstade bij Aalst na haar werk gevolgd door een onbekende man. Op een tiental meter voor ze op het kruispunt van de Zijpstraat met de Hoogstraat was, werd ze door hem aangesproken. De man zette een mes op haar keel en onder bedreiging moest ze terugkeren naar de Spar en opnieuw de winkel openen. Hij ging er vandoor met het geld uit de kluis, zo’n 7600 euro.

Vermoedelijk stond de dader het slachtoffer op te wachten aan de kledingcontainer op de parking van de winkel naast het Notelaarspad. Om 20.34 uur zien we op de beelden een persoon van achter de container komen en het slachtoffer achterna gaan.

Op de bewakingsbeelden is eveneens te zien dat op dat ogenblik dat de dader achter de container stond een jogger en een man met een hond op het jaagpad liepen. Misschien hebben ze meer informatie over de dader.Het is een vrij grote jonge man en heeft een zwarte huidskleur. Hij is mager gebouwd en droeg een zwart- witte sjaal voor zijn gezicht en een winterjas met bont aan de kap. Hij sprak Nederlands met Hollands accent. Hij was gewapend met een broodmes.