Diefstal van bankkaart en frauduleuze geldopnames

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Drongen,Veurne & Moeskroen
Datum

Op zaterdag 21 januari 2023 omstreeks 15.30 uur stapte een 84-jarige vrouw de bank binnen in Drongen. Op bewakingsbeelden is te zien dat op het ogenblik dat het slachtoffer haar kaart in de automaat stak, een onbekende man het kantoor binnenkwam. Hij ging aan de tweede automaat staan. Vervolgens verliet hij de automaat en ging achter het slachtoffer staan om zo over haar schouder mee te kijken.

Beetje later kwam hij nog dichter en sprak haar aan in het Frans.

Hij stapte opnieuw achteruit en het slachtoffer deed verder met haar verrichtingen. De vrouw had niet in de gaten dat de verdachte meekeek. De man sprak haar meerdere keren aan en deed ook  verschillende handelingen aan haar automaat. Bij één van de handelingen stal de verdachte de bankkaart van het slachtoffer. Hij ging opnieuw naar de tweede automaat en haalde met de gestolen kaart 1000 euro cash af.

De verdachte heeft met deze gestolen bankkaart nog meerdere afhalingen en aankopen gedaan in de regio van Veurne, Moeskroen en Hondschoote, waar hij eveneens is gefilmd door bewakingscamera’s.

Op 21-01-2023 Drongen : De verdachte is vermoedelijk 1m75-80 lang en was netjes gekleed. Hij droeg een halflange donkere jas, een witte lange broek, beige/grijze sportschoenen met een roze streep en een donkere muts.

Op 22-01-2023 Veurne : De verdachte droeg dezelfde sportschoenen, dezelfde halflange donkere jas met kap, een grijze lange jeans, een zwarte trui met horizontale witte strepen en een beige muts.Op 23-01-2023 Moeskroen : droeg de verdachte een  grijze lange broek, dezelfde sportschoenen, zelfde halflange jas met kap en een beige muts.