Inbraken in auto's in Landen

Verspreiding op vraag van het parket van Leuven
Locatie
Landen
Datum

In de nacht van 22 op 23 april 2020 werd in Landen in maar liefst 13 auto’s ingebroken. De inbraken werden allemaal gepleegd in de Stationsstraat, de Jozef Ectorstraat, de Pepijnstraat, de Grumstraat, de Bongenotenlaan en op de parking van het treinstation.

Tijdens de nacht hebben de twee verdachten de inbraken in de straten rond het station gepleegd. Daarna heeft de man in verschillende auto’s op de parking van het station ingebroken. De gestolen spullen bracht hij dan naar zijn kompaan die in de wachtruimte van het station zat.

Omstreeks 6.17 uur verlieten ze de wachtruimte en liepen ze naar de sporen. Om 6.24 uur vertrok er een trein naar Brussel en om 6.35 uur een trein naar Luik. Ze namen waarschijnlijk een van deze treinen.

Beschrijving verdachten:

De man is ongeveer 25 jaar oud en mager gebouwd. Hij heeft zwart haar, een smalle snor en baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een vest met zwarte en grijze stukken en blauwe sneakers. Hij had een schoudertas bij zich.

De vrouw is ook ongeveer 25 jaar en normaal gebouwd. Ze heeft lang, zwart haar, dat opgestoken was in een dot. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een donkerblauwe jeansbroek, een zwarte jas met pelskap, zwarte sneakers en een bril.