Opzettelijke brandstichting in Oostende

Verspreiding op vraag van de onderzoeksrechter en het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge
Plaats
Oostende
Datum

Op zondag 24 september 2023 omstreeks 12.40 uur stak een onbekende man de handelszaak “The Truth” in brand, gelegen in de Langestraat in Oostende.
De verdachte werd gefilmd door de stadscamera’s.

Een onbekende man kroop onder de ketting door van de zaak en stapte op het terras. Hij deed dit doelbewust en had het duidelijk op “The Truth”gemunt. De man was minutenlang druk in de weer. Vermoedelijk gebruikte hij brandversnellers om over het terras te gieten. Plots gooide hij een brandend voorwerp en sloeg hij op de vlucht. In een mum van tijd stond de zaak in lichterlaaie.

Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte na de feiten, naar het station van Oostende is gegaan. Daar werd hij eveneens gefilmd. Op de beelden is te zien dat de man van kledij is gewisseld en met zijn rugzak naar het perron stapte en vervolgens terugkwam zonder de zak. Als iemand die rugzak heeft gevonden of meegenomen dan willen de onderzoekers die persoon graag  spreken. 
Om 13.15 uur verliet hij het station en nam hij de bus richting het ziekenhuis AZ Damiaan. Daarna ontbreekt elk spoor. 

Opvallend is dat twee maanden eerder, op 8 juli 2023, dezelfde man ook al eens toesloeg. Hij viseerde hetzelfde pand en sloeg toen de ramen van de deur stuk.

De verdachte is tussen 35 - 45 jaar oud en 1m60 à 1m70 lang. Hij is normaal gebouwd en heeft een donkere ringbaard en zwart haar dat samengebonden is. Hij droeg een blauwe jeans en opvallende witte sneakers. Hij had een blauwe rugzak met opvallende groene accenten bij van het merk “Biaowang”.