Verkrachting in Gent door vermoedelijk een taxichauffeur 

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Gent
Datum

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 september 2019 is een jonge vrouw uitgegaan in het centrum van Gent. Omstreeks 04u00 wilde ze een taxi nemen naar huis. De batterij van haar gsm was plat en ze had geen cash geld meer op zak.

Ze nam een taxi op de Vlasmarkt, bij Sint-Jacobs en werd afgezet in de Meulesteedsesteenweg op De Muide, dat is een paar kilometer buiten het centrum van Gent. De chauffeur stopte voor haar deur en vroeg of hij even naar het toilet kon gaan. Hij vroeg nadien aan het slachtoffer hoe de zaak ging afgehandeld worden. Het slachtoffer stelde voor naar de bank te gaan , maar daar ging de chauffeur niet op in. De vrouw werd verkracht.

De politie heeft onderzoek gedaan onder de geregistreerde taxichauffeurs, helaas zonder resultaat.

Het zou volgens de speurders kunnen dat de dader geen echte taxichauffeur is.Beschrijving van de verdachte :

Het is een man met een blanke huidskleur. van 30 à 40 jaar oud. Hij heeft heel kort, asblond haar en lichtkleurige ogen. Hij is rond de 35 jaar en ziet er afgeleefd uit. De man is normaal gebouwd en ongeveer 1 meter 75 lang. Hij sprak Nederlands.

De verdachte stond in de nacht van 2 op 3 september op de taxistandplaats met een donkere auto op de Vlasmarkt in Gent. Misschien heeft iemand hem hier gezien in de periode rond die datum, misschien stond hij hier wel vaker.