Aanranding van de eerbaarheid in Izegem

Verspreiding op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk
Locatie
Izegem
Datum

Op vrijdag 19 december 2014 wandelde het slachtoffer omstreeks 08u05 te voet van aan haar woning naar het station van Izegem.

Aan de openbare parking gelegen langs de Dam en Noordkaai wilde ze de trap opstappen die uitkomt op de centrale brug.

Net voor ze aan de trap was, werd ze onder haar rok vastgegrepen door een man met een zwarte bivakmuts.

Het slachtoffer trachtte zich los te rukken en viel op de grond. De vrouw verweerde zich en gaf hem een stamp in zijn buik. Hij ging wat achteruit zodat de vrouw weer kon rechtstaan, ze bedreigde hem met een paraplu waarop de dader wegliep. Het slachtoffer trachtte hem te achtervolgen tot op het moment dat hij zich weer omdraaide en zij hevig begon te gillen. Dan is hij weggevlucht richting Dam.

Een getuige die in de buurt van de parking woont heeft vermoedelijk de dader gezien zowel voor als na de feiten.

Omstreeks 8 uur liet zij haar hond uit en op het ogenblik dat ze binnengaat wandelde er een jongeman voorbij. Beiden schrokken van elkaar en de man liep verder inde richting van de parking. Enkele minuten later hoorde de getuige een vrouw roepen en liep diezelfde jongeman voor haar deur richting Prinsessenstraat. Daar stapte hij in een witte bestelwagen die daar geparkeerd stond

De getuige kon een goede beschrijving van de dader geven.

Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 1m70 groot, 25 à 30 jaar oud, normale lichaamsbouw, kort zwart haar, verzorgd type (Italiaans). Hij droeg donkere kledij. Het slachtoffer sprak van een zwarte gabbervest vermoedelijk zonder kap en een grijze legerbroek. De zwarte bivakmuts had één opening voor beide ogen.