Verkrachting in Kruibeke

Verspreiding op vraag van van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Kruibeke
Datum

Op dinsdag 4 juni 2024, omstreeks 22.00 uur, heeft een man een vrouw verkracht in de Verkortingsdijk in Kruibeke. 

 

Het slachtoffer vertrok vanuit Sint-Niklaas met de fiets naar de veerdienst over de Schelde tussen Bazel en Hemiksem. Tijdens de rit achtervolgde de verdachte haar op een zwarte elektrische fiets.

Na een tijdje zag ze de verdachte niet meer, maar in de Verkortingsdijk sloeg hij haar plots op de achterzijde van haar hoofd en nek en kwam ze ten val in het hoge struikgewas. De verdachte verstopte beide fietsen in het struikgewas, sloeg haar en verkrachtte haar. 

De verdachte is tussen 25 en 30 jaar oud, mager gebouwd en ongeveer 1m70 groot. Hij heeft donkere ogen, donker, kort haar, dikke wenkbrauwen en een bleke, vale huid met littekens, vermoedelijk door acne. Hij heeft een lage stem.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere kledij, namelijk een zwarte broek, een zwarte broeksriem, een zwarte trui met kap en groot logo op de borst, zwarte skateschoenen tot aan de enkel en een zwarte sjaal of buff. Hij had ook een zwarte rugzak bij zich. 

Hij verplaatste zich met een zwarte elektrische fiets, zonder fietstassen. 

Tussen 22.10 en 22.30 uur fietste de verdachte in de Bramensdam, de Heirstraat, de Gauwstraat, de Portugezenstraat, de Hoogstraat, de Daalstraat, de Nieuwe baan, de Lamperstraat, de Koning Astridplein, de Lange Gaanweg en de Verkortingsdijk.

In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar mensen die deze persoon gezien hebben of herkennen of die camerabeelden (bewakingscamera, dashcams, deurbelcamera’ of enige andere beeldregistratie) hebben waarop deze persoon mogelijk te zien is.