Verkrachting van een minderjarige in Eeklo

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Eeklo
Datum

Op 23 maart 2023, tussen 17.30 en 18.00 uur, heeft een onbekende man een minderjarig meisje verkracht in de bosjes naast het Melkerijpad, het fiets- en wandelpad langs de spoorweg, ter hoogte van de “Melkerij”, in Eeklo. Drie andere mannen waren aanwezig tijdens de feiten. 

 

 

De 4 mannen hebben vanuit Gent bus 58 richting Eeklo genomen. Zij zaten op de vierzitsbank rechtsachter in de bus. Ze zijn vermoedelijk opgestapt bij bushalte ‘Gent Zuid’ of bij een van de haltes tussen ‘Gent Zuid’ en ‘Gent Sint-Jacobs’. Omstreeks 17.28 uur stapten zij af aan de halte ‘Eeklo Station’ en volgden ze het slachtoffer via het Melkerijpad richting Kerkstraat/Roze.

Van de verdachte die het slachtoffer heeft verkracht is een robotfoto gemaakt. Hij is ongeveer 1m90 groot en normaal gebouwd. Hij heeft uitpuilende ogen en wallen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte vest van het merk “Adidas”, een blauwe ‘skinny’ jeansbroek en witte sneakers met blauwe strepen van het merk “Adidas”.

De tweede verdachte is ongeveer 1m75 groot en heeft bruine ogen en kort, licht krullend, bruin haar. Hij droeg een zwarte broek en witte schoenen van het merk “Nike”.

De derde verdachte is ongeveer 1m70 groot en heeft blauwe ogen.

De vierde verdachte is ongeveer 1m70 groot. Hij heeft zwart haar en droeg een bril. 

Ze zijn alle 4 tussen 20 en 35 jaar oud en spraken Nederlands.

Labels