Verkrachting van een minderjarige in Zomergem

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Gent
Locatie
Zomergem
Datum

Op maandag 26 november 2012 liep een jonge tiener tussen 15.30 uur en 16.00 uur na schooltijd naar huis. Onderweg werd hij aangesproken door een man die hem verplichtte in een bestelwagen te stappen. De wagen stond geparkeerd op een parking van een openbare bibliotheek. De minderjarige jongen weigerde, maar de verdachte nam hem onder de oksels vast en zette hem met geweld in het voertuig. In het voertuig dwong de verdachte de minderjarige tot orale seks. Na de feiten liet hij de jongen gaan en verdween hij met zijn voertuig.

Op donderdag 29 november 2012 tussen 15.30 uur en 16.00 u wachtte de verdachte het slachtoffer terug op op dezelfde plaats. Opnieuw werd de jongen in de bestelwagen geduwd en verkracht. Na de feiten stopte hij het slachtoffer nog twee biljetten van 5 euro toe met het verzoek hierover niets te vertellen aan anderen.

Beschrijving dader

De man is een Europees type van ongeveer 40 à50 jaar oud. Hij is 1m 80 - 90 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donker hoofdhaar, vermoedelijk geverfd aangezien hij een grijze haaruitgroei had. Hij heeft ook een fijne snor en was goed gespierd en gebruindOpmerkelijk is dat zijn armen en benen gewaxt zijn en dat ze blonken. De dader droeg een "marcelleke" (onderhemd), een donkere trainingsbroek of jeansbroek en zwarte sneakers.

Beschrijving voertuig

Een metaalgrijze bestelwagen, vermoedelijk merk Volkswagen type Crafter of een Iveco - schuifdeur zonder raam aan de zijkant - vermoedelijk met 2 deuren achteraan (al dan niet met vensters, maar het slachtoffer denkt dat ze afgeschermd waren met houten platen in de vorm van ruiten), met een tussenschot (met ruit) tussen de bestuurderscabine en de laadruimte, de vloer en de wand waren voorzien van donker hout - aan de houten wand waren twee open houten bakjes bevestigd - en in de laadruimte stonden er ook kartonnen dozen met plastic snelbinders/strips/spanbanden - in de bestelwagen, die voor de rest leeg was, stond ook een keukenstoel - er lag tevens een mes met een afgebroken punt waarvan het handvat omwikkeld was met touw en voorzien van camouflageprint in felle kleuren.