Babylijkje in Rheinbach (Duitsland)

Verspreiding op vraag van het Federaal Parket
Plaats
Duitsland
Datum

Op zondag 15 juli 2012 werd in het Duitse Rheinbach een akelige ontdekking gedaan. Rond 17:30 uur werd het levenloze lichaam gevonden van een pas geboren jongetje. De politie tracht het kind en de ouders te identificeren.

De baby werd aangetroffen op de parking langs de autosnelweg (A61/E31) tussen Koblenz en Keulen. Mogelijk komt de moeder uit ons land.

De kans is groot dat het gaat om een meisje of een vrouw die haar zwangerschap niet enthousiast heeft gedeeld met de mensen in haar omgeving.

Mogelijk heeft ze de zwangerschap zelfs verborgen gehouden.De Duitse politie is ook op zoek naar mogelijke getuigen; mensen die op zondag 15 juli zijn gestopt op de parking Peppenhoven-Ost (A61/E31) in de richting van Aken (Aachen).

Er is een benzinestation, een snelwegrestaurant en een parkeerruimte waar automobilisten een pauze kunnen nemen. Misschien heeft iemand er een vreemde persoon gezien of een verdacht voertuig opgemerkt.

Dan willen de speurders dat graag weten.

Ook als u iemand meent te kennen die voor 15 juli hoogzwanger was en nu toch geen baby heeft, neem dan zeker contact op met de politie. Misschien heeft de moeder medische zorgen of psychologische bijstand nodig.