Bhrigu GHIMIRE

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van Antwerpen, afdeling Antwerpen
Locatie
Antwerpen
Leeftijd
31 year
Datum

Op 4 januari 2015 verdween Bhrigu GHIMIRE uit Nepal. Hij was toen 31 jaar oud.

Hij woonde sinds 3 maanden bij zijn ouders in Antwerpen.

Die zondagnamiddag, tussen 15u en 16u, verliet Bhrigu het ouderlijke huis in de Steenbokstraat in Antwerpen. Zijn persoonlijke bezittingen liet hij allemaal achter.

In zijn portefeuille stak een kaartje van de goeroe Sri Swami Vishwananda van de stroming Bhakti Marga. Mogelijk heeft Bhrigu zich bij deze organisatie aangesloten.

Deze organisatie heeft vestigingen in Duitsland, Nederland en Frankrijk, maar niet in België.

Bhrigu liet een brief achter voor zijn ouders. Die is met de hand geschreven in het Nepalees. Bhrigu schreef over het spirituele en eindigde met de mededeling dat hij "zijn leven wilde leiden in de liefde van God en dat enkel God hem die liefde kan schenken."

Vragen

1) Wie heeft meer informatie over Sri Swami Vishwananda en Bhakti Marga?

Zijn er mensen die al eerder in contact gekomen zijn met deze religieuze groepering?

2) Bhrigu vertrok zonder iets mee te nemen. Heeft iemand hem geholpen, een lift gegeven, of hem nog gezien sinds 4 januari 2015?

3) De onderzoekers willen graag spreken met een zekere Leo, een (Nederlandse) vriend van Bhrigu. Ze studeerden samen aan de Universiteit van Antwerpen. Mogelijk heeft deze vriend hem onderdak geboden of heeft hij hem toevertrouwd wat hij van plan was.

4) De ouders van de vermiste man vragen aan Bhrigu zelf om een teken van leven te willen geven om zijn familie en vrienden gerust te stellen.

Beschrijving

Bhrigu GHIMIRE heeft een verzorgd voorkomen. Hij is normaal gebouwd en 1m74 lang. Hij heeft een gebruinde huid en donkere ogen. Bhrigu is kaal geschoren en heeft een baardje. Hij heeft een klein litteken op de rechterwang.

Op 4 januari 2015 droeg hij een donkerbruine jas, een grijze sweater met een kap, een blauwe jeansbroek en bruine schoenen. Bhrigu spreekt Nepalees, Indisch en Engels.