Brian Borms

Verspreiding op vraag van de onderzoeksrechter en het Parket van Oost-Vlaanderen
Plaats
Zele,Lokeren & Antwerpen
Leeftijd
23 year
Datum

Op 31 mei 2017 vertrok de toen 23-jarige jarige Brian BORMS in de voormiddag met zijn fiets naar het station van Zele. Hij is vertrokken uit zijn ouderlijke woning, gelegen in de Rinkhout in Zele.

Brian neemt regelmatig de trein vanuit Zele naar Antwerpen, waar hij contacten heeft in het drugmilieu. Brian Borms heeft een moeilijke jeugd gehad en kampt met een drugverslaving.

Uit het onderzoek blijkt dat Brian Borms om 10.57 uur geld heeft afgehaald in Zele.

Omstreeks 11.14u heeft hij zijn treinticket gekocht naar Antwerpen en om 12.59 uur heeft hij voor een tweede keer geld afgehaald in Borgerhout.

Nadien heeft hij opnieuw de trein genomen naar huis. Maar Brian is niet in Zele afgestapt maar in het station van Lokeren. Dit moet omstreeks 15.15 uur zijn geweest. Hij heeft om 15.21 uur naar zijn moeder gebeld om hem te komen ophalen aan het industrieterrein van Lokeren meer bepaald aan de firma “Bakkerij Roelandt”.

Zijn moeder is naar de plaats van afspraak gereden maar vond hem niet. Ze is nadien terug naar huis gegaan en heeft om 16.13 uur opnieuw geprobeerd Brian op te bellen op zijn gsm maar kreeg geen gehoor meer.

De gsm van Brian is echter wel actief gebleven tot 5 juni 2017 onder de zendmast van de Nieuwstraat in Lokeren, maar van Brian zelf ontbreekt elk spoor.

Is Brian Borms de verkeerde mensen tegengekomen toen hij op weg was naar de plaats van afspraak met zijn moeder, is hij onwel geworden en ergens ongelukkig gevallen of heeft hij zelf beslist om te verdwijnen al deze pistes blijven open.

Brian BORMS is 1m80 lang en slank. Hij heeft blauwe ogen en donkerblond haar. Hij heeft een tatoeage op de linkerarm en draagt een stretch van ongeveer 1 cm diameter in het linkeroor. Vermoedelijk droeg hij op de dag van zijn verdwijning een donkerblauwe T-shirt, donkerblauwe jeansbroek en sportieve schoenen.Op 28 en 29 maart 2018 zijn er grote zoekacties geweest die werden gecoördineerd door de cel vermiste personen. De zoekacties vonden plaats op het water en in de nabije omgeving van de zendmast waarop de gsm Van Brian het laatst werd gecapteerd.

Het lichaam van Brian werd niet gevonden.

Het toestel dat Brian op het moment van zijn verdwijning bij zich had, betrof een Nokia 2720 van 7 jaar oud. We weten niet welk kleur. Mocht er iemand zo een gsm toestel hebben gevonden dan zou de politie dat heel graag willen weten.

Tijdens de zoekacties is er een jas gevonden : een zwarte regenjas van het merk Adidas, maat 8. Deze kan van Brian Borms zijn, daar is nog geen uitsluitsel over. Maar mocht iemand deze jas herkennen of mocht iemand deze jas verloren/ vergeten zijn in het bos dan willen de speurders dit graag weten.