Gustaaf VANDE VEIRE

Verspreiding op vraag van de Onderzoeksrechter Deltour
Locatie
Tielt
Leeftijd
47 year
Datum

Op vrijdag 14 september 1984 verdween Gustaaf Vande Veire uit Tielt. De man, toen 47 jaar oud, woonde samen met zijn zoon in Café 't Meerlaantje, vlakbij de overweg aan de Driesstraat in Tielt. Gustaaf Vande Veire was cafébaas en zelfstandig vrachtwagenchauffeur.

Hij verdween plots met zijn wagen, een bruinrode Volvo 144 model 1970, met nummerplaat FCA-327.In de jaren 1963 - 1965 verbleef Gustaaf Vande Veire in de streek van Gosselies en Warneton. Zijn zoon werd in die periode in Roux geboren.

Op 28 september 1984 kwam het inschrijvingsbewijs van zijn wagen bovendrijven in de zwaaikom van het kanaal Roeselare-Leie, op ongeveer 1 km van de haven van Roeselare. Bijna 25 jaar later, op 11 februari 2009, werd tijdens een zoekactie naar een vermiste man, in de haven van Roeselare, het wrak gevonden van een Volvo 144.Het gaat mogelijk om de Volvo 144 van Gustaaf Vande Veire. Er werden geen menselijke resten gevonden. Indien Gustaaf Vande Veire nog in leven is, is de man nu meer dan 70 jaar oud. Opvallend is dat Gustaaf Vande Veire verminkt is aan zijn linkerhand ten gevolge van een ongeval. De dienst Forensic Facial Imaging van de Federale gerechtelijke politie maakte een verouderingsfoto. Meent u deze man te hebben gezien of weet u waar hij verblijft, dan willen de speurders dat graag weten.

Gustaaf Vande Veire is een verdachte in het dossier Lieve Desmet. Of hij werkelijk betrokken was bij de verdwijning, de aanranding en de moord op het meisje van 13 is nooit met zekerheid vastgesteld.

Labels