Jelle LEEMANS

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Rumst
Leeftijd
27 year
Datum

Op 21 november 2013 omstreeks 08.00 uur reed de toen 27-jarige Jelle Leemans, van bij zijn vriendin in Rumst naar Roosendaal in Nederland. Hij keerde nooit terug. De speurders vermoeden dat hij het slachtoffer werd van een uit de hand gelopen drugsdeal. Tot op vandaag is zijn lichaam nog niet teruggevonden.

De Hoofdofficier van Justitie in Breda nu een beloning van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de oplossing van het dossier.

Op de dag van zijn verdwijning, 21 november, reed Jelle rond half tien de Belgisch-Nederlandse grens over.  Uit onderzoek blijkt dat Jelle soms in Nispen (Nl) in de omgeving van het kruispunt van Steenpaal en het Dreefje (100 meter over de grens) afsprak en in een andere auto overstapte om dan met de drugs opnieuw naar zijn wagen in Nispen te rijden.

De speurders doen een oproep naar mensen die iets verdachts hebben gezien, een ontmoeting of een overstap in een andere wagen.

Rond 09.56 uur die dag werd het signaal van de gsm van Jelle gecapteerd in Roosendaal (NL). De speurders vermoeden dat de gsm via de Burgemeester Schneiderlaan onder de A58 moet zijn doorgegaan.

Ook over deze plek doen de speurders nu een oproep naar mensen die iets meer weten om zich te melden. Dan gaat zijn gsm uit.

De wagen van Jelle, de witte Audi A3, reed de ochtend van zijn verdwijning om 11.30 uur op de Sint-Jobsesteenweg in Brasschaat, komende vanuit Nederland.

 

Vier dagen na z’n verdwijning, op 25 november 2013 wordt de wagen van Jelle teruggevonden in de in de Campiniastraat in Merksem. Hij stond geparkeerd ter hoogte van huisnummer 76.

Een getuige heeft gezien dat de witte Audi A3 rond de middag daar werd achtergelaten door een man met de kap van zijn jas of trui over zijn hoofd. Hij is weggestapt in de richting van het waterzuiveringsstation.

 

De speurders zijn ook op zoek naar twee mogelijke getuigen die werden gefilmd in de onmiddellijke omgeving op de Bredabaan op 21 november 2013 en dit rond het tijdstip van het wegzetten van de wagen.Beschrijving mogelijke getuigen :

De eerste persoon is een iets oudere man met een bril. Hij droeg een donkere  langere jas en een aktetas. Hij was te voet en de speurders vermoeden dat hij in de buurt woont ofwel in de buurt moet werken.

De tweede persoon is een iets jongere man. Hij was gekleed in een donkere korte jas en een jeans. Hij was ook te voet en vermoedelijk uit de omgeving of hij  ging in die omgeving naar school.

De wagen was niet slotvast en er lag een half opgegeten broodje in. Uit onderzoek blijkt dat er op het broodje zowel DNA van Jelle als van een onbekende vrouw zit.

De onderzoekers zijn op zoek naar de onbekende vrouw die het broodje heeft gegeten in Jelles auto. Ook alle info met betrekking tot de verpakking van de broodjes (wit papier met roze vierkanten op) is welkom.

Labels