Ringo DEMAN

Verspreiding op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge
Plaats
Oostende
Leeftijd
25 year
Datum

Op 24 februari 2001 verdween de toen 25-jarige Ringo Deman.

De jonge man had een vaste job als buschauffeur bij “De Lijn”  in Oostende. Na zijn werk is Ringo nog iets gaan drinken met vrienden. Omstreeks 17.00 uur kwam Ringo thuis in zijn appartement, dat hij deelde met een vriendin, op het Mac Leodplein in Oostende. Hij was moe en ging slapen. Een uur later stond zijn beste vriend Davy voor de deur. Volgens de verklaringen van de vriend Davy zijn ze met zijn wagen naar zijn appartement gegaan in de Roerdompstraat in Oostende om iets uit te praten. Volgens Davy zou Ringo hier te voet zijn weggegaan. Hij was boos en riep dat hij zelfmoord zou plegen. Dit is het laatste spoor van Ringo Deman.

De wagen en de fiets van Ringo blijven onaangeroerd, maar zijn gsm was het laatst actief op de mast van Loppem. Was Ringo daar zelf of enkel zijn gsm ?In deze verdwijningszaak  werd aanvankelijk de piste van zelfmoord naar voor geschoven. Bijna 20 jaar later is er nog steeds geen lichaam gevonden en werd het dossier op vraag van het parket van West-Vlaanderen herlezen en geanalyseerd door de Cel vermiste personen.

Mensen uit het entourage van Ringo werden opnieuw verhoord . Hierbij kwam naar voor dat veel mensen twijfelen aan de piste van zelfmoord en dat de vermeende zelfmoordpogingen van toen enkel een roep om aandacht waren.  Ringo had ook geen familie meer waardoor er niemand voor hem opkwam.

Zijn vader was reeds overleden en zijn moeder was op dat ogenblik heel erg ziek en is kort na zijn verdwijning overleden. Hij had nochtans een hele goede band met zijn moeder.

Nu worden alle pistes open gehouden : zo kan Ringo een nieuw leven begonnen zijn,  zelfmoord hebben gepleegd of vermoord zijn.

De onderzoekers doen een oproep naar mensen die Ringo goed hebben gekend en die nog niet zijn gehoord door de politie.

Aan de mensen die iets weten maar tot nu toe nooit hebben durven of kunnen spreken, wordt gevraagd om zich te melden.Ringo is 1m70 lang en struis gebouwd. Hij heeft donkerblond, kortgeknipt haar. De dag van zijn verdwijning droeg hij een bruine stoffen jas met een daim uitzicht, een donkere jeansbroek en wit/blauwe sportschoenen van het merk FILA .Hij droeg een ring aan één van zijn pinken en heeft een tatoeage van een oranje gele zon, met diameter van 5 cm op de rechter schouder.