Federale Politie

10 blikvangers bij de Federale Politie

Welkom in het deel van het virtuele politiedorp gewijd aan de Federale Politie. We stellen je hier tien blikvangers bij de Federale Politie voor die we ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de Geïntegreerde Politie en de Nationale feestdag extra in de verf willen zetten.

Twintig jaar geleden op 1 januari 2001 was de oprichting van de Federale Politie de eerste stap in de organisatie van de geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus.

Twintig jaar intussen draagt de Federale Politie, samen met de Lokale Politie, bij tot de veiligheid en de levenskwaliteit in de samenleving. De Federale Politie vervult de basispolitiezorg op specifieke actieterreinen, gespecialiseerde politiezorg in een nationale en internationale context en ondersteunt de geïntegreerde politiewerking op diverse vlakken (administratie, logistiek, opleiding, ICT …).

Twintig jaar en vele realisaties later – in een maatschappij die voortdurend evolueert zijn de uitdagingen legio – zijn innovatie en digitalisering de uitdagingen bij uitstek waar we vandaag voor staan. Voor de Federale Politie als organisatie met een missie, en als werkgever.

Tien blikvangers om deze uitdagingen tastbaar te maken. In dit virtuele politiedorp nemen we je mee op een rondleiding doorheen tien federale politie-entiteiten, specifieke actieterreinen, functionaliteiten, criminaliteitsfenomenen … die stuk voor stuk een verhaal hebben, met een geschiedenis en een toekomst.

Je vindt telkens een korte presentatie, vervolgens een overzicht van de mijlpalen die de afgelopen twintig jaar hebben gemarkeerd, en als uitsmijter een staalkaart van de jobprofielen waarnaar de Federale Politie als rekruteerder op zoek is.

Ben jij de m/v met talent naar wie we op zoek zijn? Draag jij Kwaliteit en Respect hoog in het vaandel? Ben jij bereid je te verdiepen in een gespecialiseerde job bij de Federale Politie? Ga dan mee de uitdaging aan! Samen maken we het verschil, voor veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.
 

Op zoek naar meer?