Hoe komen deze cijfers tot stand?

De cijfers omvatten gegevens van de alcoholcontroles welke door de politie eenheden werden uitgevoerd naar aanleiding van de campagnes tegen het rijden onder invloed, of de BOB campagnes.

Deze kunnen plaatsvinden tijdens een gerichte actie, naar aanleiding van een verkeersongeval, of nog, tijdens een wegcontrole, afhankelijk van het type controle. De campagnes tegen het rijden onder invloed vinden plaats twee maal per jaar:

  • In de winter: tijdens de eindejaarsfeestperiode van eind november tot eind januari
  • In de zomer: tijdens de schoolvakanties van juni tot eind augustus/begin september

De rapporten, tabellen en grafieken bevatten de belangrijkste data met betrekking tot deze controleacties: het aantal uitgevoerde testen tijdens controles, het aantal testen welke een alcoholintoxicatie vaststellen (van graad waarschuwing of positief), het aantal intrekkingen van het rijbewijs, enz.

Met betrekking tot de dynamische BOB grafiek, kunnen de gegevens gevisualiseerd worden volgens verschillende filters (een specifieke campagne, volgens het tijdstip van de dag, of de controles tijdens de week of in het weekend zijn uitgevoerd, enz.) en kunnen geëxporteerd worden onder de vorm van een tabel of grafiek.