Man uit Zelzate aangehouden voor verkoop drugs

Op 13 mei 2022 werd in Zelzate door Politiezone Regio Puyenbroeck een man opgepakt voor het bezit en het verkopen van drugs. Hij werd gearresteerd en in opdracht van het Parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent die zijn aanhouding heeft bevolen.

Cannabis verpakt

Politiefunctionarissen merkten tijdens een observatie op 13 mei 2022 een verdachte uitwisseling van goederen tussen twee personen op. 

De vermoedelijke verkoper van de drugs zette het bij het opmerken van de politie echter op een lopen. Hij werd door een patrouille na een achtervolging te voet doorheen enkele tuinen en over omheiningen gevat en gearresteerd. Bij de veiligheidsfouille werd naast een hoeveelheid verdovende middelen, een precisieweegschaal en andere toebehoren die wijzen op de intentie tot het verkopen van drugs ook een grote som geld aangetroffen.

De dertigjarige man uit Zelzate werd in opdracht van het Parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent die zijn aanhouding heeft bevolen.

 

* Politiezone Regio Puyenbroeck werkt voor wat betreft drugpreventie samen met Drugpunt Regio Puyenbroeck en Drugpunt Lokeren-Moerbeke. Drugpunt helpt problemen door druggebruik te voorkomen. In 2021 kregen beide Drugpunten samen 49 aanmeldingen. De meeste contactnames gingen over cannabis.