Resultaten verkeersactie

Op donderdag 12 mei ging in Politiezone Regio Puyenbroeck een verkeersactie door in het kader van het ongeoorloofd gebruik van mobiele apparaten tijdens het rijden (8.4 wegcode).

rijbewijs en gsm

De actie kaderde in de grootschalige campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde ‘Focus op de weg, niet op je GSM’. Eerder deze week liet het Parket Oost-Vlaanderen al weten dat het rijbewijs van overtreders onmiddellijk diende ingetrokken te worden voor acht dagen.

Tijdens de actie werden door ons Team Verkeer en Mobiliteit twaalf rijbewijzen ingetrokken en één voertuig werd geïmmobiliseerd. Tevens werden er nog twee onmiddellijke inningen weerhouden voor het negeren van het verbodsbord C1 en het niet dragen van beschermende kledij op de motorfiets.

Eerder deze week werden al dertien rijbewijzen ingetrokken voor het gebruik van mobiele apparaten tijdens het rijden.

Sinds 3 maart gelden strengere straffen: ongeoorloofd gebruik van mobiele apparatuur tijdens het rijden is voortaan een overtreding van de derde graad. Wie wordt betrapt, riskeert een onmiddellijke inning van 174 euro plus administratieve kosten. Bij dagvaarding voor de politierechtbank kan de rechter boetes opleggen van 240 tot 4000 euro en ook een verval van het recht tot sturen behoort tot de mogelijkheden. Overtreders die sinds minder dan twee jaar een rijbewijs B hebben en vast verblijven in België, moeten minstens het theorie- of praktijkexamen opnieuw afleggen alvorens ze opnieuw mogen rijden. Bij herhaling gelden nog strengere straffen.

#samenvoorveilligheid

Bron: VSV | VSV vraagt bestuurders om hun partner, vrienden of baas te negeren