Nieuw politievoertuig in gebruik

Nieuw multifunctioneel voertuig voor de verkeersdienst van Politiezone Buggenhout-Lebbeke

Het politiekorps van Buggenhout-Lebbeke neemt een nieuw politievoertuig in gebruik dat multifunctioneel inzetbaar is. De VW Transporter is bestemd voor de verkeersdienst. In vergelijking met een gewone patrouillewagen werd dit voertuig extra uitgerust en ziet het er dan ook ietwat anders uit. Het zal in hoofdzaak ingezet worden bij diverse verkeerscontroles en -dispositieven.

Burgemeesters overhandigen sleutels aan de waarnemend korpschef

Bij de ombouw is volledig rekening gehouden met de behoeften van onze verkeersdienst, aldus waarnemend korpschef Tony Sarens. Naast een uitschuifbare verlichtingspaal is er op het dak ook een groot signalisatiebord bevestigd, dat bij het vaststellen van verkeersongevallen of bij wegomleidingen geactiveerd kan worden . Daarnaast werd gekeken naar de praktische uitvoering van taken op het terrein. Zo werd in de koffer een extra uitschuifbare schrijftafel geïntegreerd en biedt het voertuig voldoende ruimte om bromfietsen te vervoeren.

Deze uitrusting is er niet alleen om de algemene verkeersveiligheid te verhogen, maar zorgt er ook voor dat onze politiemedewerkers veiliger hun werk kunnen uitvoeren. Dit betreft een nuttige investering van meer dan 90.000 euro. Het doel is dan ook dat dit voertuig een maximale inzet kent en veel in het straatbeeld van Buggenhout en Lebbeke te zien zal zijn.