Welkom op de website van het Politiedorp 2022

Eindelijk! Het Politiedorp is op 21 juli opnieuw van de partij. Heel wat zones van de Lokale Politie en eenheden van de Federale Politie zijn met een stand aanwezig. Er valt ook heel wat te beleven. Op het programma staan demonstraties van o.a. de hondensteun, het gebruik van drones, bikers … Als bezoeker kan je zelf ook actief deelnemen zoals even schipper worden op een RHIB of een onboard camera besturen. Kinderen (6-18 jaar) kunnen hun kennis en vaardigheden tonen op een verkeerspiste. Her en der in het Politiedorp zijn er interactieve spelen voor alle leeftijden waar je antwoorden vindt op de vragen uit ons animatieboekje … en je zo een prijs kan winnen.

Dit jaar staat het Politiedorp in het teken van het thema ‘Wederzijds respect’. ‘Onze stagiairs’ The Rookies (Federale Politie), de PolBru Cadets (Lokale Politie Brussel HOOFDSTAD Elsene) en de Juniors van de politiezone SECOVA delen hun ervaringen over de inleefstages bij de verschillende politiediensten. De Rainbows Cops Belgium en de collega's aanwezig op de stand antidiscriminiatie zullen je met plezier hun activiteiten voor een diverse en repsectvolle samenleving voorstellen.

Dit jaar zullen we ook verschillende verjaardagen vieren. Naast de vieringen van 10 jaar Rainbow Cops Belgium, 20 jaar Lokale Politie en 20 jaar Sociale dienst, zijn we ook trots op onze speciale eenheden. Die bestaan ondertussen een halve eeuw. In september 1972 zag de groep ‘Diane’ het levenslicht; 50 jaar later zijn ze één van de meest tot de verbeelding sprekende eenheden van de Federale Politie. 

Hou deze website en onze sociale media in het oog voor updates omtrent het programma #politiedorp. 

Tot op 21 juli op het Poelaertplein in Brussel. We zullen je er graag begroeten met een vuistje als teken van wederzijds respect!

Laatste nieuws

Er zijn momenteel geen nieuwsberichten.

Dringende politiehulp

Bel 101