Nieuws

Voorkom dat je slachtoffer wordt van phishing!

Phishing is online oplichting door valse mails, websites of berichten waarbij men vertrouwelijke gegevens probeert te bemachtigen. Dit gaat doorgaans over wachtwoorden en bankgegevens.

Er bestaan verschillende vormen van phishing. Vaak gebeurt dit via e-mail, instant messages of sociale media. Maar ook via sms probeert men je persoonlijke gegevens te ontfutselen.

Gratis fietslabelen

Een gelabelde fiets kan bij verlies of diefstal sneller terugbezorgd worden aan de eigenaar. Laat daarom je fiets gratis labelen. 

Wegenwerken

Hier vindt u een overzicht van de wegenwerken die binnenkort gepland staan.

Veilig koopjes doen

Op plaatsen waar veel volk op de been is, duiken ook gauwdieven op. Zo ook in de winkelstraten tijdens de koopjesperiode. Je kan zelf enkele eenvoudige maatregelen nemen om een gauwdiefstal te vermijden.

Factuur betaald? Of toch niet...

Heeft u een factuur ontvangen én betaald, maar krijgt u een aantal weken later een aanmaning in de bus? Dan bent u wellicht slachtoffer van een vervalste factuur. De Economische Inspectie stelt vast dat er opnieuw een verhoging is van het aantal meldingen over factuurfraude en wil zowel de consumenten als de bedrijven hiervoor waarschuwen.