Diefstal met braak in Anderlecht

Verspreid op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Anderlecht
Datum

In de nacht van 23 op 24 juli 2020 werd in Anderlecht een woninginbraak gepleegd door meerdere personen in de omgeving van het Peterbospark. Het is mogelijk dat dezelfde daders teruggekeerd zijn in de nacht van 25 op 26 juli.

 

Meerdere personen bekijken een woning, waarvan ze denken dat de bewoners niet thuis zijn.
De eerste verdachte tracht de voordeur open te duwen, maar stapt vervolgens weg. Op dat ogenblik fietst zijn kompaan voorbij. Hij kijkt in de richting van de woning.
Wat later komt de eerste dader terug, bijgestaan door twee andere personen, die de wacht houden op het voetpad aan de overkant van de straat.

Eén van de daders slaagt er in de woning binnen te dringen via de kelder. De kompanen houden de omgeving in de gaten. De dader doorzoekt de woning en vindt een politiejas, die hij meeneemt. Hij neemt rustig de tijd om alles te doorzoeken. Hij steelt ook informaticamateriaal en juwelen zonder waarde. Ook een zo goed als nieuwe elektrische fiets wordt meegenomen.

De zoektocht gaat door tot hij een handtas vindt met daarin sleutels van een wagen, een zwarte Seat Toledo van 2014.  Aan boord van deze wagen vlucht de dader weg. De gestolen zwarte elektrische fiets is van het merk Pegasus – Solero en is uitgerust met een bagagedrager vooraan.

De eerste dader is mager en heeft donker golvend haar. Hij heeft een getaande huid en is rond de 20 jaar oud. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte sportieve broek  met witte lijnen op de zijkant, een grijze trainingsjas en rode baskets.

De tweede dader reed met de fiets voorbij en keerde nadien te voet terug.
Hij heeft een baard en donker haar. Hij droeg een donkere broek en een blauwe T-shirt met wit opschrift. Hij verplaatste zich met een vouwfiets.

De derde dader droeg een zwarte broek, een donkerblauwe sweater met kap en lichtkleurige baskets.

De vierde dader droeg een zwarte trainingsbroek, een zwarte jas met een wit logo ter hoogte van het hart, een zwarte pet en zwarte baskets.