Poging tot diefstal met braak en opzettelijke brandstichting in Barchon

Verspreid op vraag van het parket van Luik
Plaats
Barchon
Datum

Op 15 juli 2016 werd een diefstal met braak gepleegd, gevolgd door een vrijwillige brandstichting in het winkelcentrum van Barchon.

Om 03u10 's nachts filmden de bewakingscamera's een voertuig dat de parking van het winkelcentrum opreed. Aan boord zaten 4 individuen. 3 van hen verlieten het voertuig. Uit de koffer namen ze een jerrycan en een voorhamer mee. Vervolgens gingen ze naar een winkel terwijl de chauffeur wachtte in het voertuig.

De criminelen forceerden de toegangsdeur en gingen naar binnen. Ze doorzochten de verschillende ruimtes en vonden een brandkast. Twee daders probeerden de brandkoffer open te maken en hem met de voorhamer los te kloppen. De derde dader goot de inhoud van de jerrycan in alle ruimtes, ook in de ruimte waar zijn medeplichtigen zich bevonden.

Ten slotte verlieten de daders het gebouw zonder buit. De dader met de voorhamer gleed tijdens zijn vlucht uit in de vloeistof en viel op de grond.

De brandstichter trachtte met zijn aansteker het gebouw in brand te steken. Hij moest hiervoor meerdere pogingen ondernemen en drong daarbij dieper binnen in het gebouw. Opeens ontvlamde de vloeistof en zette het gebouw in lichterlaaie.

Het is mogelijk dat de dader hierbij zelf brandwonden in de tweede graad in het aangezicht opliep.

De onderzoekers zoeken een man die verbrand werd in het aangezicht en die hiervoor werd verzorgd tussen 15 en 18 juli 2016.

Het voertuig dat door de daders werd gebruikt is vermoedelijk een Mercedes, A-klasse van donkere kleur.

Indien u informatie hebt over deze feiten, dan vragen de speurders contact op te nemen.