Gewapende overval op Carrefour in Sint-Pieters-Woluwe

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Datum

Op vrijdag 4 maart 2016 werd in Sint-Pieters-Woluwe een overval gepleegd op de Carrefour Express in de Emile Lebonlaan.

Zoals elk dag kwam een bediende omstreeks 05u45 de winkel binnen via de stock. Ze werd onmiddellijk ingesloten door een onbekende man die haar bedreigde met een vuurwapen. In het tumult vergat de dader om het alarm te laten uitzetten. Ze gingen de winkel binnen en het alarm ging af.

Om het alarm te neutraliseren moesten ze opnieuw naar het inkomsas gaan.

Vervolgens gingen ze door de winkel naar het bureau waar de bediende de kluis moest openen. De dader nam zijn tijd om de kluis leeg te maken. Om zijn rugzak makkelijker te kunnen vullen met het geld, legde hij zijn vuurwapen voor het slachtoffer.

De bediende moest daarna op de grond gaan liggen en werd aan handen en voeten vastgebonden met spanbanden en plakband.

Bij zijn vertrek nam de dader zijn rugzak die bijna schuurde door het gewicht van de buit. Toch slaagde hij er in om te vluchtten met de buit.

Persoonsbeschrijving van de dader:

De dader is een jonge man van Noord-Afrikaanse origine. Hij is 1m85 lang, mager en tussen de 20 en 25 jaar oud.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek van het merk ADIDAS met lichtblauwe banden op de zijkant, een grijze pull met kap en een zwarte muts.

Hij had een zwarte rugzak van het merk NIKE met grijze en fluogele letters bij zich.

De dader is ook zeer herkenbaar aan de zenuwtrek met zijn hoofd. Hij tracht zijn nek te forceren door zijn hoofd naar links of rechts te trekken en gebruikt hierbij ook zijn handen.