Home invasion op een bejaard koppel in Beersel

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Locatie
Beersel
Datum

In de ochtend van dinsdag 17 mei 2016 werd in Beersel een bejaard koppel overvallen in hun woning aan de Steenweg op Ukkel. Twee Afrikaanse mannen verrasten de tachtigers op het ogenblik dat ze hun woning binnen gingen. Ze werden geslagen en gekneveld. Eén van de slachtoffers werd zwaar gekwetst tijdens het voorval.

De daders namen de vlucht en stapten aan de halte "Van Haelen" op tram 51 in de richting van Brussel. Eenmaal in de tram gingen ze apart zitten. Ze bleven 18 minuten lang in de tram en stapten af aan het Hoogte Honderdplein in Vorst. De speurders sluiten niet uit dat ze in die buurt wonen.

De eerste dader is van Afrikaanse orgine. Hij is struis gebouwd. Hij heeft kort geschoren haar en is ongeveer 1m80 lang. Hij draagt een oorbel in het linkeroor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een driekwart jeansbroek met gaten, een witte T-shirt met turquoise horizontale strepen op de borst, een lederen vest en fel blauwe schoenen.

De tweede dader is ook van Afrikaanse afkomst. Hij is struis en ongeveer 1m80 lang. Zijn haar is kort opgeschoren aan de zijkanten en bovenaan wat langer. Hij draagt een sikje en een fijne ringbaard, perfect getrimd, alsook een oorbel aan de linkerkant. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zonnebril, een goudkleurige halsketting, een jeansbroek en een witte T-shirt onder een witte shirt met lange mouwen.