Steekpartij in Antwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op zaterdag 5 november 2022 om 21.25 uur kreeg een man twee messteken toegediend aan de metrohalte Sint-Elisabeth op het Sint-Elisabethplein in de Seefhoek in Antwerpen. Het slachtoffer stond achter de metrohalte op zijn gsm te kijken wanneer hij werd aangesproken door een man en er een woordenwisseling ontstond. Hierop werd het slachtoffer twee maal gestoken met een mes.

Onmiddellijk daarna vluchtte de dader weg via de Elisabethstraat, de Diepestraat, de Duinstraat om tenslotte de Lange Zavelstraat in te lopen. Het slachtoffer is de dader nog achterna gelopen maar moest in de Diepestraat zijn achtervolging staken omwille van zijn zware verwondingen. Daar stond een politiecombi en de agenten dienden hem de eerste zorgen toe waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde nog enkele dagen in levensgevaar.

De verdachte is een man die even daarvoor met de fiets reed en dus mogelijk uit de buurt komt. Zijn roepnaam zou “Saïd” kunnen zijn.

Hij droeg die avond een blauwe broek, witte baskets en een opvallende jas met een zwarte kleur onderaan die langzaamaan overgaat in een witte kleur bovenaan.

Labels