Diefstal met geweld in parking in Brussel

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Locatie
Brussel
Datum

Op zondag 9 mei 2021 rond 18.30 uur werden de slachtoffers door twee onbekende mannen gewelddadig beroofd in de Interparking “Grote Markt” aan de Grasmarkt in Brussel.

De twee verdachten volgden de slachtoffers wanneer ze de parking binnen gingen en benaderden hen aan de betaalautomaat op het moment dat één van de slachtoffers zijn portefeuille nam. Terwijl één verdachte de portefeuille uit de handen van het ene slachtoffer rukte en ook zijn horloge stal, ging de andere verdachte met het horloge van het andere slachtoffer aan de haal. Daarna vluchtten de mannen, met de buit ter waarde van meer dan 30 000 euro, weg in de richting van het Spanjeplein.

Beschrijving van de verdachten:

Verdachte 1 is rond de 25 à 30 jaar oud en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en kort zwart haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Op het moment van de feiten droeg hij een donkerblauwe bodywarmer, een donkere pull met witte logo’s, een donkere jeansbroek en zwarte sportschoenen.

Verdachte 2 is rond de 20 à 25 jaar oud en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en kort zwart haar. Op het moment van de feiten droeg hij een blauw hemd, een donkere broek en zwarte sportschoenen.