Home invasion in Deurne

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Deurne
Datum

In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 december 2022, omstreeks 02.00 uur, hebben drie personen een home invasion gepleegd in de Sint-Rochusstraat in Antwerpen.

 

Drie verdachten beukten de deur van de woning in. Terwijl het 86-jarige slachtoffer sliep, trokken twee verdachten hardhandig haar juwelen af en verwondden hierbij het slachtoffer.

Deze twee mannen waren in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen tijdens de feiten.

Voor de feiten werden 3 mannen gezien op weg naar de woning van het slachtoffer. Na de feiten werden ze opnieuw gefilmd toen ze wegrenden. Ze zijn normaal gebouwd, droegen donkere kledij en een van hen rookte.

Enkele dagen voor de feiten, op vrijdag 23 december 2022, belde een man aan bij het slachtoffer en vroeg geld voor zijn ziek kind. De volgende dag, zaterdag 24 december 2022, kwam dezelfde man opnieuw langs om meer geld te vragen. Van deze persoon werd een robottekening gemaakt. Hij is tussen 20 en 30 jaar oud, normaal gebouwd, tussen 1m65 en 1m75 lang en heeft een lichte huidskleur. Hij heeft zwart, golvend haar en donkere ogen. Hij sprak Nederlands met een accent. Op vrijdag 23 december droeg deze man een blauwe jas en had hij een fiets bij zich.

De avond voor de feiten, dinsdag 27 december 2022, belde een andere man aan. Het slachtoffer heeft de deur niet open gedaan waarop de man zei dat hij later zou terugkomen. Deze man heeft een rond gezicht en droeg een donkerbruine muts met een wit accent. Hij sprak Nederlands.

De politie onderzoekt of deze mannen al dan niet betrokken zijn bij de feiten. Herkent u deze mannen, hebt u hen gezien in de buurt van de Sint-Rochusstraat of heeft een van hen bij u aangebeld, neem dan contact op met de politie. Als deze mannen zichzelf herkennen, dan mogen zij zich ook steeds melden bij de politie. Zodoende kan hun al dan niet betrokkenheid bij de feiten verder worden onderzocht.