Wisseltruc in Charleroi

Verspreiding op vraag van de Onderzoeksrechter van Charleroi
Plaats
Charleroi
Datum

Op maandag 4 mei 2020, omstreeks 14.00 uur, pleegde in Charleroi een persoon een diefstal door middel van een wisseltruc in de Boulevard Audent.

Een persoon toonde interesse in het kopen van gouden en zilveren munten die het slachtoffer wilde verkopen. Vervolgens werd in Charleroi een afspraak gemaakt om de transactie uit te voeren.

De koper vroeg om de munten in een plastic zak te doen. Op het ogenblik van de transactie toonde de koper het geld in zijn koffer en sloot deze weer snel. De oplichter nam de zak met de munten en verliet het gebouw onder het voorwendsel dat hij de stukken in zijn auto ging controleren en dat hij met de aankoopdocumenten zou terugkomen.

De koper kwam echter nooit terug en in de koffer zat vals geld.

De verdachte is rond de 37 jaar oud, ongeveer 1m75 lang en mager gebouwd. Hij heeft een donkere huidskleur, golvend zwart haar en een baard. Hij droeg een donkere broek en een lichtgrijze colbert.

Kort voor de feiten kwam de koper met zijn koffer uit een gebouw aan de Avenue du Comptoir en dit op hetzelfde ogenblik als twee andere mannen, die belangrijke getuigen kunnen zijn.

De eerste persoon is ongeveer 1m75 lang en mager gebouwd. Hij heeft een donkere huidskleur, zwart haar en een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere driekwartjas met kap, een lichtblauwe broek en witte en zwarte sportschoenen.

De tweede persoon is ook ongeveer 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij heeft een lichtere huidskleur, bruin haar en een baard. Hij droeg een donkere jas, een blauwe jeans en schoenen.