Waarom onze politiezone?

waarom onze pz

Werken bij de politie biedt veel meerwaarden. Onze politiezone vult deze meerwaarden aan door zeer flexibel, uitdagend en persoonlijk te zijn. 

Waarom is een job bij ons flexibel?

Werk, partner, kinderen, reizen, hobby's, ... soms wordt het wat moeilijk om dit allemaal goed te kunnen combineren, we kennen dit allemaal. Wij bieden jou daarom de mogelijkheid om jouw professionele & privé agenda maximaal op elkaar af te stemmen door middel van 'zelfroostering' en telewerk. Meer specifiek*:

 • Je dagtaak is steeds uit te voeren tussen 07.00 en 21.00 uur. Je bent vrij je aanvangsuur aan te passen tot de dag voordien!
 • Je opgebouwde overuren kunnen opgenomen worden wanneer je maar wil.
 • Rust of verlof kan je aanvragen en schrappen tot één dag voor aanvang.
 • Je werkt maximaal 08.30 uur per dag.
 • Je kan steeds statutair verlof of verlof om persoonlijke redenen aanvragen, ongeacht tot welk team je behoort.

*(voor zover je dienst dit toelaat)

Waarom is een job bij ons uitdagend?

 • Uitdagende locaties en  jobs

In onze politiezone is geen enkele dag dezelfde. Een grote scholengemeenschap, een druk station, bekende evenementen zoals Rock Zottegem en de Jaarmarkt Sint-Lievens-Houtem én de vele wielerwedstrijden beloven veel uiteenlopende situaties en uitdagingen.

 • Goede instapzone

Door de variatie in locaties en job-inhoud is onze politiezone een interessante 'instapzone' met vele uitdagingen en waar je voldoende de tijd krijgt om de kneepjes van het vak te leren met (en van) je collega’s.

 •  Informatiegestuurd

Omdat informatie gestuurde politiezorg bij ons geen inhoudsloos begrip is, beschikt elke collega in uniform over een persoonlijke dienst-smartphone en dienstradio.

 

Waarom is een job bij ons persoonlijk?

Voor ons is politiewerk vooral mensenwerk, het is daarom belangrijk dat jij je als mens goed in je vel kan voelen binnen ons korps!

 • Ruimte voor persoonlijke inbreng.

Heb jij een professionele droom die je wil realiseren en kan je deze te vertalen in concrete en haalbare voorstellen? Dan kan jij een impact maken op de werking en de dienstverlening van ons korps!  De recente rekrutering van onze patrouillehond is hier een sprekend voorbeeld van.

 • Vacatures worden eerst intern aangeboden. Jij krijgt dus als eerste de kans om in te tekenen op een nieuwe functie om zo je loopbaan verder uit te bouwen.
 • Duurzame relatie: Wanneer je je aansluit bij ons korps engageer je je voor minimaal 5 jaar. Dit laat je toe om je collega’s en je job echt te leren kennen.

 

Samen staan wij in voor een veilig en leefbare omgeving met de burger als onze partner. Contacteer ons of reageer op onze openstaande vacatures. Neem ook een kijkje op jobpol voor alle info omtrent rekrutering en jobs bij de politie!