Gewapende overval in Sint-Jans-Molenbeek

Verspreid op vraag van het Parket van Brussel
Plaats
Sint-Jans-Molenbeek
Datum

Op vrijdag 13 december 2019, omstreeks 19u40, werd in Sint-Jans-Molenbeek een gewapende overval gepleegd op de winkel “Okay” op de Ninoofsesteenweg. 

Twee personen wandelen heen en weer voor de winkel. Ze observeren alles en wachten op het beste moment om hun misdrijf te plegen. Een tiental minuten later, gaat de eerste dader naar binnen, onmiddellijk gevolgd door de tweede. De eerste gaat meteen naar de kassa’s en bedreigt de werknemer met een vuurwapen.

Hij klimt op de toonbank en bedreigt eveneens een klant en haar dochtertje met zijn wapen. De twee beslissen om de winkel te verlaten maar de dader volgt hen en richt zijn wapen op hen.

De werknemer wordt bedreigd en moet de ene kassa na de andere openen, terwijl de tweede dader al het geld eruit neemt. Eens ze de buit hebben, nemen ze al lopend de vlucht.

De eerste dader is van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is rechtshandig en heeft een zwart pistool bij. Hij droeg een zwarte trainingsvest met kap, witte rits en witte koorden, een zwarte trainingsbroek en zwarte schoenen.

De tweede dader is ook van Noord-Afrikaanse afkomst en is rond de 20 jaar oud. Hij heeft donkere ogen en opvallende wenkbrauwen. Hij droeg zwarte kleren.