Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101.
DSU

Nieuws

Politiële criminaliteitsstatistieken 2017

De Federale Politie publiceerde vandaag de politiële criminaliteitsstatistieken van het jaar 2017 op de website www.stat.federalepolitie.be. Deze cijfers zijn de geregistreerde feiten, afkomstig van de Algemene Nationale Gegevensbank (ANG) en geven het aantal processen-verbaal weer die de Lokale en Federale Politie hebben opgesteld. Niet alleen voltooide feiten tellen mee, maar ook pogingen. De cijfers zijn in feite een weerspiegeling van de activiteiten van alle politievrouwen en –mannen in de dagelijkse uitoefening van hun job.

"Deze criminaliteitsstatistieken zijn van fundamenteel belang voor ons beleid, maar de interpretatie ervan evenzeer. Werken zonder cijfers is blind werken, maar we mogen ons ook niet laten verblinden door de cijfers." aldus Commissaris-Generaal Marc De Mesmaeker.
 

Kijk Uit: Trambewust in de stad en aan de kust

Tijdens de zomervakantie trekken we er massaal op uit. We bezoeken een van onze prachtige steden of maken een uitstap naar onze fantastische kust. Maar daar staat natuurlijk ook de tram niet stil. Integendeel, hij is er soms sneller dan je denkt. Bovendien kan hij niet uitwijken en stoppen lukt ook niet in een-twee-drie. Logisch dus dat de tram altijd voorrang heeft. Toch zijn er nog steeds mensen die dat niet schijnen te weten. Anderen zijn dan weer verstrooid bij het oversteken en dat alles zorgt ervoor dat ongevallen met de tram helaas nog te vaak voorvallen. 

Nu de zomervakantie voor de deur staat, zullen binnenkort een heleboel mensen tijd doorbrengen in één van onze zes Schengenluchthavens. De kans is zeer groot dat je dus ook de medewerkers van de Federale Luchtvaartpolitie zal tegenkomen! 

controle documenten

Veilig Surfen: Vakanties, de gevaren van openbare WiFi-netwerken

Binnen enkele dagen vetrekken velen weer op vakantie. Het is dus een goede gelegenheid om enkele tips te herhalen voor zij die ‘verbonden’ willen blijven. U zult met uw laptop, tablet of smartphone zeker gebruik kunnen maken van talrijke WiFi-hotspots. Deze mobiele tools zijn handig om iets op te zoeken over de bezochte streek of enkele mails te sturen naar het thuisfront.

 

In vogelvlucht over 25 jaar luchtsteun

Dit jaar viert de Directie luchtsteun (DAFA) haar 25ste verjaardag. Ze is trots op haar verleden, maar staat tegelijkertijd open voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Haar geschiedenis kent tal van hoogtepunten.