Nieuws

Veilig Surfen: Een QR-code die toegang geeft tot je rekeningen!

In Nederland is een nieuwe vorm van oplichting opgedoken die ook bij ons voet aan de grond zou kunnen krijgen. Fraudeurs proberen je rekeningen over te nemen via een QR-code. Wees voorzichtig! 

Weekend zonder alcohol achter het stuur: minder bestuurders onder invloed van alcohol, maar meer positieve drugstesten

Het afgelopen weekend, van vrijdagavond 10 januari om 18u tot maandag 13 januari om 6u, heeft de Geïntegreerde Politie intensieve alcoholcontroles gevoerd op wegen en snelwegen over het hele land. Ter gelegenheid van deze 9de editie van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ werden – door de Lokale Politie en de Federale Wegpolitie – maar liefst 62.441 bestuurders gecontroleerd. 1,41% van hen bleek te veel gedronken te hebben.

Als je een nieuwe auto koopt, zijn er tal van veiligheidssystemen die het risico op ongevallen kunnen verminderen. Zijn ze gewoon een handig hulpmiddel of een noodzakelijk iets? Kijk Uit overloopt enkele systemen en ging daarvoor te rade bij een paar automerken en een vrachtwagenconstructeur.

Veilig Surfen: Wordt geen medeplichtige van illegale activiteiten!

Deze week waarschuwt Europol ervoor dat sommige personen medeplichtig zijn aan misdrijven omdat criminelen hen gebruiken om in het bezit te komen van het geld dat gelinkt is aan hun activiteiten. 

Het nieuwe jaar is ingezet met de beste wensen en goede voornemens zoals meer sporten en minder eten & drinken. Bob is daarbij een goed voorbeeld want hij heeft steeds nul op, ook tijdens de nieuwjaarsrecepties, en de politie zet in op alcoholcontroles zowel overdag, s’ nachts als in het weekend!