Nieuws

Veilig Surfen: Opgelet welke apps u downloadt!

Wees voorzichtig met het installeren van apps! De Play Store van Google houdt enkele gevaren in. In een honderdtal applicaties werd malware ontdekt. 

Drugsactie Etoile - Iemand springt uit een trein om aan controle te ontsnappen

Politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 6 februari tot zondag 9 februari gezamenlijk een grensoverschrijdende actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. Van de in totaal 1 925 gecontroleerde personen waren er 247 in het bezit van drugs. 28 personen waren onder invloed. 25 personen werden gerechtelijk aangehouden en 17 voertuigen in beslag genomen.

In het verkeer is slaperigheid een even grote killer als alcohol. Volgens internationale cijfers speelt slaperigheid een rol in 1 op de 5 zware ongevallen, evenveel als rijden onder invloed. We onderschatten de risico’s en overschatten onze eigen rijvaardigheid. Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters licht de nieuwe campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde toe.

De Bob-wintercampagne is afgelopen maar Bob rijdt het hele jaar!

De Bob-wintercampagne, die op vrijdag 29 november van start ging, liep op maandag 3 februari ten einde. Tijdens deze campagne organiseerden de Federale Wegpolitie en de Lokale Politie alcohol- en drugscontroles op onze wegen en autosnelwegen.

Er is een toename van cyberaanvallen waarbij ransomware wordt geïnstalleerd. Pas op voor mails met attachments. En vergeet niet dat jijzelf als gebruiker de beste verdediging tegen hacking blijft!