Nieuws

11 miljoen redenen om de regels na te leven

Jullie gezondheid beschermen is ook een prioriteit voor ons. We geven het voorbeeld door deel te nemen aan de campagne #11miljoenredenen. Ontdek wekelijks onze nieuwe getuigen.  

Kijk Uit: Veilig op weg met de vrachtwagen

Een vrachtwagen is omvangrijk en zet je niet zomaar stil, daarom is een goed zicht, aangepaste snelheid en een veilige tussenafstand van groot belang. Kijk Uit geeft nuttige tips om de dodehoek te vermijden en doet enkele remtesten om het gevaar duidelijk te maken.

3264 personen aangehouden door de Federale Politie in 2019

Grote ladingen drugs onderscheppen, naar DNA-sporen zoeken op een plaats delict en witwasmisdrijven opsporen is voor de Federale Politie dagelijkse kost. Het jaarverslag 2019 geeft niet alleen een overzicht van de talrijke resultaten, maar ook van de nieuwe technieken en middelen.

Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

25 november is de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Interventie, recherche, slachtofferbejegening … alle geledingen van de politiewerking worden ermee geconfronteerd. Ditmaal – maar niet alleen vandaag want het is een blijvend aandachtspunt – staan we stil bij de slachtofferbejegening. We belichten het pilootproject Zorgcentra na Seksueel Geweld en de rol van de zedeninspecteur. 

Veilig Surfen: Loop niet in de val van hackers

De laatste tijd zijn onze sociale contacten vooral virtueel. Hackers profiteren hiervan door u te laten geloven dat ze uw computer controleren en ze eisen losgeld. Hieronder onze tips om ervoor te zorgen dat u niet in de val trapt.