Nieuws

11 miljoen redenen om de regels na te leven

Jullie gezondheid beschermen is ook een prioriteit voor ons. We geven het voorbeeld door deel te nemen aan de campagne #11miljoenredenen. Ontdek wekelijks onze nieuwe getuigen.  

Inclusie van personen met een handicap, een echte troef

3 december is de internationale dag voor personen met een handicap. Een gelegenheid om dieper in te gaan op een ervaring: die van Alain Thonet. Alain, die slechtziende is, heeft een zeer scherp gehoor ontwikkeld. Dat blijkt van onschatbare waarde te zijn voor de transcriptie van telefoontaps van de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel. Zijn voorbeeld toont eens te meer aan dat inclusie absoluut noodzakelijk is in onze maatschappij.

Veilig Surfen : Koop geen vergiftigd kerstgeschenk!

De voorbije maanden kopen veel mensen op internet. Als je ook voor deze mogelijkheid kiest om je eindejaarsaankopen te doen, hou dan rekening met volgende tips zodat je geen slachtoffer wordt van oplichting.

Kijk Uit: Veilig op weg met de vrachtwagen

Een vrachtwagen is omvangrijk en zet je niet zomaar stil, daarom is een goed zicht, aangepaste snelheid en een veilige tussenafstand van groot belang. Kijk Uit geeft nuttige tips om de dodehoek te vermijden en doet enkele remtesten om het gevaar duidelijk te maken.

Opgepast voor oplichting met bitcoins

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), de FOD Economie, UNIZO en de Federale Politie waarschuwen voor de gevaren rond cryptogeld. Fraude met cryptomunten is sterk in opmars sinds de uitbraak van de Covid-19-crisis. Hierbij enkele tips om je te beschermen.