Nieuws

faroek ozgunes

Faroek is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker. Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren.

We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen hiervoor te waarschuwen.

Veilig Surfen: Oplossingen tegen spyware

Deze week zullen we het hebben over spyware. Om zich ertegen te wapenen, zijn er beveiligingsapplicaties beschikbaar. Een woordje uitleg. 

Veilig Surfen: Een nieuwe tool om gegevens op Facebook te beheren

Na Google geeft nu ook Facebook meer controle over de informatie die u verstrekt. Tekst en uitleg door commissaris Olivier Bogaert.

Het jaarverslag 2018 van de Federale Politie staat online

In het vernieuwde jaarverslag vind je overzichtelijke tabellen, picto’s, foto's en video's en een reeks success stories.

Google vous invite à limiter la conservation de vos données

De bescherming van je gegevens is een grote zorg geworden. Google raadt aan om ze beter te beheren en een bewaartermijn in te stellen. Een woordje uitleg