Nieuws

Veilig Surfen: Een preventiegids voor studenten en universiteitspersoneel

De computer is onmisbaar geworden om lessen op afstand te volgen. De Franstalige universiteiten hebben besloten zich te beschermen tegen de gevaren door een praktische gids uit te werken voor hun studenten en hun personeel.

Afgelopen zaterdag nam minister Annelies Verlinden deel aan een oefenmoment van de dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie voor kandidaten die zich voorbereiden op de sportproef. We begrijpen dat de organisatie van deze test vragen kan oproepen. De oefenmomenten en fysieke proeven georganiseerd door de dienst rekrutering en selectie van de Federale Politie zijn echter geen recreatieve sporttraining, maar een noodzakelijk onderdeel van de rekrutering van de Geïntegreerde Politie. Ook in coronatijden moeten we onze inspanningen op vlak van rekrutering immers kunnen verderzetten zodat we de doelstelling van minstens 1600 nieuwe aspirant-inspecteurs kunnen halen.

Kijk Uit: Snelheidsmarathon

Met de vooraf aangekondigde actie in het kader van de veertiende snelheidsmarathon, hoopt de politie een mentaliteitswijziging teweeg te brengen bij hardleerse bestuurders. De geïntegreerde politie houdt gedurende 24 uur over het hele land intensieve snelheidscontroles op zowel snelwegen als op gewestwegen.

Veilig Surfen: Opgepast wanneer je spelletjes via internet downloadt!

In deze coronatijden zijn smartphones, consoles of computers een bron van ontspanning. Op internet kun je spelletjes vinden, maar dat brengt ook risico's op hacking met zich mee. Wees op je hoede!

Kijk Uit: Kijken Kijken.

Met de campagne ‘Kijken kijken om elke motorrijder te zien' spoort de Vlaamse Stichting Verkeerskunde automobilisten en andere weggebruikers aan om nog beter uit te kijken voor motorrijders. Kijk Uit geeft enkele tips om gevaarlijke situaties te vermijden.