Nieuws

Voertuigen die sinds meer dan 25 jaar in het verkeer gebracht zijn, kunnen ingeschreven worden als oldtimers onder een O-kentekenplaat. Tot begin vorig jaar moesten die oldtimers alleen bij     inschrijving gekeurd worden. Sinds mei 2018 is daar in Vlaanderen verandering in gekomen en zijn ook de oldtimers onderworpen aan periodieke keuringen. Kijk Uit geeft tekst en uitleg!

Veilig Surfen: Hoe weet ik of een e-mail daadwerkelijk van PayPal afkomstig is?

We gaan deze week verder met de favoriete technieken van de internetoplichters die het gemunt hebben op mensen die hun kerstcadeaus doorverkopen. We gaan dieper in op een techniek waarbij de naam van PayPal gebruikt wordt om u te misleiden.

Kijk uit voor prioritaire voertuigen!

Als een prioritair voertuig, een ziekenwagen, een brandweerwagen, een politiewagen, … je met loeiende sirenes en blauwe zwaailichten nadert dan moet je ervan uitgaan dat ze bezig zijn met een dringende opdracht en dat elke seconde telt. Het komt er dan op aan om de juiste reflex te hebben en niet in paniek te slaan. Anders riskeer je een vlotte doorgang te belemmeren en jezelf en anderen in gevaar te brengen. Hoe je gepast kunt reageren verneem je in deze Kijk Uit!

Veilig Surfen: Verkoop op het internet, aanvaard geen cheques!

Voor velen onder ons is het een gewoonte geworden om ongewenste cadeaus in tweedehandswinkels of op internet te verkopen.

Kijk Uit: Ik feest met Bob! Jij toch ook

Kerstmis en Nieuwjaar betekent feest, maar er zijn ook nog tal van andere gelegenheden om een feestje te bouwen. Je kunt natuurlijk feesten zonder alcohol, maar de meesten van ons drinken toch al eens een glaasje, zeker in deze feestperiode. Op zich is daar niks mis mee, zolang je maar niet overdrijft en nooit rijdt met een glas te veel op, want dat brengt enorme risico’s met zich mee.  Dankzij Bob kan je echter heel wat miserie voorkomen en Bob hoeft zeker niet het kneusje van de feestbende te zijn. Kijk Uit geeft tekst en uitleg!