Nieuws

Kijk Uit: Kijken Kijken.

Met de campagne ‘Kijken kijken om elke motorrijder te zien' spoort de Vlaamse Stichting Verkeerskunde automobilisten en andere weggebruikers aan om nog beter uit te kijken voor motorrijders. Kijk Uit geeft enkele tips om gevaarlijke situaties te vermijden.

Kijk Uit: Veilig op weg door de wegenwerken

De Vlaamse wegbeheerder onderhoudt ongeveer 7.700 km fietspaden en 7.000 km gewest- en autosnelwegen. Voor dit onderhoud zijn er wegenwerken nodig. Maar werken zonder hinder, dat is niet mogelijk.

Facebookgegevens gelekt: onze tips tegen phishing

Het sociale netwerk Facebook werd het slachtoffer van een gegevenslek dat meer dan een half miljard gebruikers trof, onder wie 3,18 miljoen Belgen. De minister van Justitie en de Federale Politie roepen iedereen op om uiterst voorzichtig te zijn. 

27,64 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven in de afgelopen 42 dagen

De diensten van Douane konden afgelopen 42 dagen in samenwerking met de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, het federaal parket en het parket Antwerpen in totaal 27,64 ton cocaïne onderscheppen in de haven van Antwerpen die rechtstreeks gelinkt kunnen worden aan het dossier SKY ECC.

Motorrijders die betrokken geraken in een ongeval zijn er meestal erg aan toe. Het is dus van groot belang om defensief te rijden en de regels te respecteren. Brussel Mobiliteit geeft samen met Kijk Uit tips aan de motards hoe je veilig kan rijden.