Nieuws

Veilig Surfen: Tips om reclame en oplichterij te beperken

Wordt je inbox overstelpt met reclame en spam? In zijn rubriek 'Veilig Surfen' geeft Olivier Bogaert je enkele tips om dit tegen te gaan.

Kijk Uit: De koers is terug in ‘t land

We maken ons weer op voor een nieuw wielerseizoen. Vanaf begin maart tot in de herfst worden er overal in het land wielerwedstrijden georganiseerd. Het gaat van koersen voor de jeugd tot de grote klassiekers voor de profs en alles speelt zich af op de openbare weg. De veiligheid van renners, supporters en begeleiders mag hierbij geenszins in het gedrang komen. “Kijk Uit!” rijdt vandaag mee in de koers en zet alles nog eens netjes op een rij.

Faroek Live 19 maart 2019

Faroek is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Kijk Uit: Als we nu eens hoffelijk zouden zijn

Met de hoed in de hand kom je door het ganse land. En dat geldt zeker ook als je hoffelijk bent in het verkeer, ongeacht of je nu voetganger, fietser of automobilist bent. De weg is immers van iedereen, maar niemand is baas op de weg. Je mag trouwens het belang van respectvol en hoffelijk gedrag niet onderschatten, want hoffelijkheid is gelijk aan veiligheid. Toch is er op dat vlak helaas nog wel wat werk aan de winkel en daarom voert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een campagne.

Veilig Surfen: Probeert iemand zich toegang te verschaffen tot je account? Wees voorzichtig...

Deze week wijdt Olivier Bogaert zijn radiorubriek aan 'phishing'. De commissaris van de Federal Computer Crime Unit waarschuwt: hackers passen hun methodes aan om toegang te krijgen tot je informatie.