Nieuws

Valse geneesmiddelen en medische hulpstukken: politie waarschuwt voor online oplichting

Criminelen trachten opzettelijk onrust te zaaien rond het coronavirus Covid-19 in ons land om consumenten online op te lichten. Malafide websites verkopen bijvoorbeeld valse geneesmiddelen, medische hulpstukken en voedingssupplementen. De politie roept iedereen op voorzichtig te zijn en medische producten enkel te kopen bij erkende apotheken.

Samen maken we het verschil tegen het coronavirus.

We zitten niet meer in de preventiefase. Iedereen moet de maatregelen ernstig nemen", aldus onze eerste minister. Daarom hebben alle politiemannen en -vrouwen slechts één duidelijke boodschap vandaag, morgen en minstens tot en met 19 april.

Pak je kleurpotloden!

Begint zoon- of dochterlief zich stilaan te vervelen in huis?
Scherp die potloden en zet hem of haar aan het werk met de politiekleurplaten! 

Preventie: onze beste bondgenoot in de strijd tegen phishing

In deze periode is technologie waardevol om in contact te blijven met onze naasten. Sommige bedriegers maken van de situatie en de angst gebruik om mensen in de val te lokken. Het Centrum voor Cybersecurity stelt trouwens een forse toename van valse sms'en vast. Het start zijn antiphisingcampagne dus opnieuw op. Geef de boodschap door!

Opschorting selectieproeven

Beste kandidaten, rekening houdende met de huidige situatie zullen wij de selectieproeven opschorten tot en met 5 april. U kan zich wel nog steeds blijven inschrijven en kandidaat stellen voor een functie bij de politie!

Wij zullen die tijd gebruiken om te bekijken hoe wij onze selectieprocedure kunnen vertalen naar een nieuwe manier van werken (bv. gesprekken via video,...) voor het geval dat de strengere veiligheidsmaatregelen verlengd worden na 5 april.

Uiteraard houden wij iedereen verder op de hoogte van de evoluties.

Wij danken jullie voor het begrip en hopen dat we jullie binnenkort in goede gezondheid weerzien.