Nieuws

De Federale Politie in het zadel voor de Ronde van Frankrijk

Op 6, 7 en 8 juli 2019 doet de Ronde van Frankrijk ons land aan. De Coördinatie- en Steundirecties van de Federale Politie (CSD) van Brussel en Henegouwen zullen tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk mee de coördinatie van de veiligheid voor hun rekening nemen. Honderden politieagenten van de Federale en Lokale Politie zullen worden ingezet om over de veiligheid rond deze gebeurtenis te waken en nuttige tips te geven aan de mensen die zich in de omgeving bevinden tijdens de doortocht van de Ronde.

Innovatie en rekrutering staan centraal in het Politiedorp

Voor de 18de keer nodigt het Politiedorp zichzelf uit voor de feestelijkheden van 21 juli. Op het menu staan vier verschillende wijken en een gemeenschappelijk thema: innovatie. Net zoals de voorbije jaren staan talrijke demonstraties de hele dag lang op het programma. Afspraak op het Poelaertplein vanaf 10 uur!

Federale Politie presenteert Veiligheidsmonitor 2018

De Federale Politie publiceerde vandaag de politiële criminaliteitsstatistieken van het jaar 2018, vergezeld van de Veiligheidsmonitor 2018. Deze oude bekende geeft meer diepgang aan de statistieken, aangezien niet enkel cijfergegevens over geregistreerde feiten geanalyseerd worden, maar ook de opinie van de bevolking en slachtoffers van die feiten in rekening wordt gebracht. Deze Veiligheidsmonitor is het resultaat van een grootschalig bevolkingsonderzoek met maar liefst 168.206 deelnemers. Nog nooit namen zoveel mensen deel aan dit soort bevraging. Alle cijfers zijn beschikbaar via www.stat.federalepolitie.be

Nu de zomervakantie voor de deur staat, zullen binnenkort een heleboel mensen tijd doorbrengen in één van onze zes Schengenluchthavens. De kans is zeer groot dat je dus ook de medewerkers van de Federale Luchtvaartpolitie zal tegenkomen! 

controle documenten

Veilig Surfen: Vertrek met een gerust hart op vakantie

Nu de vakantie voor de deur staat, geeft commissaris Olivier Bogaert u enkele tips om gerust te surfen.