Nieuws

DAH motors

In 1933 kreeg de Rijkswacht de opdracht om de bijzondere wegpolitie (BWP) te organiseren. Deze bestond oorspronkelijk uit een keuronderofficier en acht manschappen. Twee jaar later waren dat er een twintigtal, met standplaatsen in Brussel, Charleroi en Antwerpen. De drie ploegen verdeelden de opdrachten in de verschillende provincies onder elkaar. Het jaar daarop kwam er een vierde ploeg bij in Luik. In het begin van de Tweede Wereldoorlog stelde de bijzondere wegpolitie zich ten dienste van het leger om konvooien naar Frankrijk te begeleiden.

Surfons Tranquille: Le piège du Sexting et Sextortion ...

Deze week hebben we het opnieuw over de generatie van de jongeren en hun digitaal gedrag. De gelegenheid dus om uw aandacht te vestigen op de uitwassen waarbij zeer vaak een beroep wordt gedaan op Child Focus.
En we beginnen met Sexting, een woord dat verwijst naar jongeren die naaktfoto's of sexy foto's van zichzelf maken en deze vervolgens via apps of sms verspreiden.

 

Kijk Uit: Het moet van twee kanten komen!

Of je nu fietser, voetganger, automobilist, of … bent, als weggebruiker hebben we allemaal rechten maar ook plichten en wederzijds respect maakt deel uit van die verplichtingen. Als we hoffelijk zijn tegenover en respect hebben voor elkaar, dan zorgen we samen voor aangenamer verkeer, maar ook voor meer veiligheid op de baan. Kortom, iedereen wint! Daarom frissen we een aantal hoffelijkheidsregels tussen fietsers en andere weggebruikers nog eens op in deze Kijk Uit!

logo ik flits mee

Snelheid is een van de belangrijkste oorzaken van zware en dodelijke ongevallen. Vorig jaar stelde de politie 1,3 miljoen snelheidsgebonden inbreuken vast. 1,3 miljoen bestuurders zijn dus nog steeds niet overtuigd van de noodzaak van een veilig rijgedrag.

 

Veilig Surgen: De terugkeer van de malware Anubis !!!

Velen onder ons gebruiken smartphones of tablets die gebruikmaken van het besturingssysteem Android. Het is een open systeem waardoor talrijke ontwikkelaars ons allerlei applicaties kunnen aanbieden.
Om de veiligheid te verhogen, heeft Google een evaluatie- en toezichtprocedure ontwikkeld op de Playstore met de naam PlayProtect.