Nieuws

Kijk Uit: Rondpunt vzw

Het verkeer is in Vlaanderen wel veiliger geworden. Toch gebeuren er nog te veel ongevallen en     daarbij vallen er nog te veel slachtoffers: lichtgewonden, zwaargewonden en helaas ook doden. In een fractie van een seconde kan soms alles anders zijn, want zo’n ongeval kan het leven van een aantal van die mensen soms volledig overhoop halen, maar niet alleen van de slachtoffers. Er zijn ook naasten, nabestaanden, veroorzakers, vrienden, ... En elk van hen zit met eigen vragen, maar voor elk van hen is er Rondpunt vzw!

Veilig Surfen: Opgelet voor een oplichtingspoging gericht aan BASE-klanten

Opgelet voor een oplichtingspraktijk die sinds enkele maanden heel wat slachtoffers maakt! Op Facebook krijg je een bericht van telefoonoperator BASE dat je maandelijkse factuur twee keer werd aangerekend. Daarom hebben ze bij BASE een terugbetalingsprocedure opgestart. Je kunt naar hun site gaan door op de voorgestelde link te klikken.

 

Kijk Uit: Met de hoed in de hand kom je door het ganse land

Er is een spreekwoord dat zegt: “Met de hoed in de hand kom je door het ganse land!” En dat geldt zeker ook als je hoffelijk bent in het verkeer. Hoffelijk zijn op de baan, dat is respect hebben voor je collega-weggebruikers en voor de wegcode. Je mag trouwens het belang van hoffelijk rijgedrag niet onderschatten, want hoffelijkheid is gelijk aan veiligheid. Nu, uit een onderzoek van de VSV blijkt spijtig genoeg dat er op dat vlak toch nog wel wat werk aan de winkel is.

Veilig Surfen: Slachtoffer van cryptojacking?

Vorige week hadden we het over virtueel geld en de daarmee gepaard gaande risico's. Een goede gelegenheid om het te hebben over de  waarschuwing die het Centrum voor Cybersecurity in verband met cryptojacking heeft gegeven.

Om deze techniek te begrijpen, moeten we enkele regels wijden aan de basisbeginselen van de vervaardiging van het virtuele geld.

Kijk Uit: Ook in de herfst veilig de baan op!

Regen maakt het wegdek glad, vermindert de zichtbaarheid en dan is een ongeval soms vlug gebeurd. Dat ook mist tot gevaarlijke toestanden kan leiden hoeft zeker geen betoog. Aan het weer kan je natuurlijk zelf niets doen, maar je kan er zelf wel voor zorgen dat je zonder kleerscheuren de herfst doorkomt. Kijk Uit geeft een aantal nuttige tips!