Nieuws

Smart Policing Online Hackathon: ga met ons de uitdaging aan!

Heb je een innovatief idee dat het verschil kan maken voor politiemensen en de bevolking? Wil je dit graag verder uitwerken en zo bijdragen aan meer veiligheid? Behoort 'hacken' tot je stoutste dromen? Dan is de Smart Policing Hackathon iets voor jou! De uitdaging: jouw innovatie ideeën omzetten naar iets waar onze politie mee aan de slag kan! Doe je mee? Schrijf je in! 

Faroek 21 oktober 2020

Faroek is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Veilig Surfen: Trojaans paard - pas op voor kettingmails!

Het computervirus 'Emotet' doet actief de ronde bij onze buren. Het Franse agentschap voor cyberveiligheid trekt aan de alarmbel. Ook België loopt gevaar. Voorzichtig zijn is de boodschap!

Inbraakpreventie: maak zelf het verschil!

Wist je dat er in ons land meer dan 130 woninginbraken per dag worden gepleegd? De sociale kosten die hieraan verbonden zijn, zijn aanzienlijk: wij betalen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro. Met de overgang naar het winteruur in zicht, traditioneel een periode die geliefd is bij inbrekers, ondernemen zowel de Federale als de Lokale Politie opnieuw actie om het belang van inbraakbeveiliging onder de aandacht te brengen. Immers, door eenvoudige ingrepen kan je grote resultaten bekomen en inbrekers afschrikken.

Op onze landelijke wegen is het aangenaam wandelen en fietsen. Maar deze wegen zijn ook essentiële routes voor de landbouwers en uit een bevraging van de Boerenbond bleek dat maar liefst 36 procent van de landbouwers wekelijks gevaarlijke verkeerssituaties meemaken. Er is dus nood aan geduld en wederzijds begrip.