Nieuws

780 nieuwe dossiers, 561 gerechtelijke aanhoudingen en voor 43.451.510,07 euro aan inbeslagnames

In haar jaarverslag blikt de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen terug op 2019. Uit de cijfers blijkt dat de FGP Antwerpen er staat met concrete resultaten, en dit in diverse domeinen. Daarvoor kon ze het afgelopen jaar ook rekenen op de tijdelijke versterking van enkele collega’s uit andere arrondissementen.

In 2020 stellen we samen innovatie ten dienste van veiligheid

Vernieuwing behoort tot de kern van de opdrachten van de Federale Politie. De nieuwe kalender 2020 laat u enkele vernieuwingen ontdekken aan de hand van 13 foto's. Zo kunt u nader kennismaken met de toepassing Focus, de 360 graden camera's die een screenshot maken van de beelden van de plaars van een misdaad, de drones van de Coördinatie- en steundirectie (CSD) van Brussel, de High-Definition Sonar van de Scheepvaartpolitie of de draagbare scanner om verdachte bagage te onderzoeken.

Veilig Surfen: Hackers proberen je via sociale media in de val te lokken

Sociale media zijn het doelwit van hackers die hierop hun malware verbergen. Enkele voorbeelden ... 

Veilig Surfen: Een QR-code die toegang geeft tot je rekeningen!

In Nederland is een nieuwe vorm van oplichting opgedoken die ook bij ons voet aan de grond zou kunnen krijgen. Fraudeurs proberen je rekeningen over te nemen via een QR-code. Wees voorzichtig! 

Weekend zonder alcohol achter het stuur: minder bestuurders onder invloed van alcohol, maar meer positieve drugstesten

Het afgelopen weekend, van vrijdagavond 10 januari om 18u tot maandag 13 januari om 6u, heeft de Geïntegreerde Politie intensieve alcoholcontroles gevoerd op wegen en snelwegen over het hele land. Ter gelegenheid van deze 9de editie van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ werden – door de Lokale Politie en de Federale Wegpolitie – maar liefst 62.441 bestuurders gecontroleerd. 1,41% van hen bleek te veel gedronken te hebben.