Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101.
DJT

Nieuws

Veiligheidsmonitor 2018

Bijna 500 000 mensen zullen de Veiligheidsmonitor ontvangen

Vandaag lanceert de Federale Politie in samenwerking met de lokale politiezones, FOD Binnenlandse Zaken en lokale overheden, een veiligheidsbevraging op nationaal niveau. Het is geleden van 2008 dat deze bevraging nog op zo een grote schaal gebeurde. Bijna 500 000 personen van 15 jaar en ouder zullen vanaf morgen een brief in de bus krijgen waarin bijvoorbeeld wordt gevraagd om hun buurt te scoren op vlak van veiligheid, hoe (on)veilig zij zich voelen en hoe zij de werking van de politie ervaren. De vragenlijsten worden gespreid verstuurd tot half april.
 

Kijk Uit: Veilig naar de koers!

Vlaanderen maakt zich weer op voor een nieuw wielerseizoen. Vanaf eind februari tot in de herfst worden er overal in het land wielerkoersen georganiseerd. Het gaat van wedstrijden voor de jeugd tot de grote klassiekers voor de profs en alles speelt zich af op de openbare weg. De veiligheid van renners, supporters en begeleiders mag hierbij geenszins in het gedrang komen. Daarom zet Kijk Uit vandaag alles nog eens netjes op een rij.

Le site qui vous informe contre les arnaques...

Sinds enkele jaren is maart de maand van de preventie van fraude.  De gelegenheid dus om u enkele tips en tricks te geven om u te behoeden voor de oplichterij die op het internet circuleert.  

Kijk Uit: Wegenwerken, noodzakelijk en onvermijdelijk!

Het verkeer neemt steeds toe en dat heeft als gevolg een grotere belasting van onze wegen, een snellere slijtage, meer onderhoud en dus meer wegenwerken. En die zorgen dan weer voor hinder, files en extra gevaarlijke situaties. Er gebeuren spijtig genoeg maar al te vaak ongevallen aan wegenwerken en daarvan zijn zowel gewone weggebruikers als wegarbeiders het slachtoffer. Kijk Uit probeert er iets aan te doen!

Historia

Vanaf de jaren 90 waren er steeds meer promotiecampagnes die de rol van vrouwen 
bij de rijkswacht of bij de gemeentepolitie benadrukten. Ze waren bedoeld om meer 
vrouwen aan te werven en iets te doen aan het bijna uitsluitend mannelijke imago van 
de verschillende politiekorpsen.

Laatste nieuws