Moord op Jill Himpe

Verspreid op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk
Plaats
Aalbeke
Datum

De politie doet een oproep naar getuigen in de moord op Jill Himpe op 5 november 2019.

Rond 7 uur ’s morgens, vertrok Jill met haar Peugeot 308 SW, met nummerplaat 1-WRX-448, vanuit de Nachtegaalstraat in Wevelgem. Ze reed naar Debrabanderestraat in Marke, waar ze haar voormalige partner R. oppikte.

De politie is op zoek naar getuigen die Jill of R. die ochtend hier hebben gezien.

Van hieruit vertrokken ze via Lauwe naar de Moeskroensesteenweg in Aalbeke.

De wagen stopte op een parkeerstrookje langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, richting Kortrijk, vlak vóór de brug onder de E403. Dit is vlakbij de terreinen van Houtimport Vandecasteele.

De politie zoekt getuigen die hen hier hebben gezien tussen 7u30 en 8u00. Ook aan mensen met een dashcam die hier zijn voorbijgereden wordt gevraagd om zich te melden.

R. draaide vervolgens de auto en reed via het centrum van Aalbeke naar de Nachtegaalstraat in Wevelgem tot aan het huis waar Jill en haar mama wonen.

Heeft iemand de auto hier gezien? Er hing op dat ogenblik bloed aan de passagierskant van de auto. 

Van hieruit reed R. richting Gent. Hij stopte op de carpoolparking van Deerlijk, langs de E403 aan de Vichtesteenweg, waar de politie hem oppakte.

De politie zoekt getuigen die de grijze Peugeot 308 SW gezien hebben tussen 7u00 en 09u30 tussen Wevelgem en Deerlijk. Of mensen die op dat traject iets hebben gezien of gevonden dat verband kan houden met de feiten.