Aanval op treinbegeleidster in Breda (NL)

Verspreid op vraag van het Arrondissementsparket Zeeland West Brabant
Plaats
BREDA
Datum

Op zaterdag 28 september 2019 had een Nederlandse treinbegeleidster een korte discussie met een reiziger die geen geldig vervoersbewijs had. Ze vertelde hem dat hij bij aankomst in Breda een geldig kaartje diende te kopen. In plaats daarvan mishandelde de man haar op het perron.

De treinbegeleidster stapte nietsvermoedend uit. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de zwartrijder vlak achter haar stapte. Ineens sloeg hij haar met volle kracht tegen het achterhoofd, waarna hij ervandoor rende. Hij rende vanaf het perron de roltrap af en door de stationshal heen via de hoofduitgang de straat op.

De trein waarin de begeleidster haar belager aansprak, was de internationale trein van Brussel Centraal naar Amsterdam. Die arriveerde die zaterdag om 18.19 uur op station Breda. Mogelijk is de dader ingestapt in Tienen in België.

 

Beschrijving van de dader :
Het was een man met een getaande huidskleur en hij sprak met Vlaams accent. Hij is vermoedelijk rond de 25 jaar oud, 1m65 lang en tenger gebouwd. Hij heeft kort, zwart haar, zij- en achterkant opgeschoren. Hij droeg een witte trainingsjack, een zwarte broek en zwarte schoenen.