Diefstal met geweld van een Rolex in Antwerpen

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op vrijdag 12 juli 2019, omstreeks 14u30, werd een grijpdiefstal met geweld gepleegd in de Appelmanstraat in Antwerpen.

De twee daders volgen het slachtoffer en spreken hem in het gebrekkig Engels aan. Als het slachtoffer de straat wil oversteken, blijven ze hem volgen. Op straat lijkt een van de daders iets te roepen en steekt hij zijn arm naar hem uit. Hij wijst naar de grond en steekt dan zijn voet tussen de benen van het slachtoffer. De andere dader neemt de man bij de schouders vast en schudt hem door elkaar. Op deze manier leiden ze het slachtoffer af en kunnen ze zijn Rolex-horloge stelen.

Ze vluchten van de Appelmanstraat de Vestingstraat in. De twee slaan rechtsaf naar de Rijfstraat en zo de Diamantwijk in. Op het einde van de straat gaan ze de Korte Herentalsestraat in. Ze proberen een taxi te doen stoppen maar dat lukt niet en ze gaan te voet verder.

Beschrijving van de dader :

Dader 1 :
Hij schudde het slachtoffer door elkaar. Hij is rond de 25 jaar oud. Hij heeft bruin haar en droeg op het ogenblik van de feiten een witte T-shirt, een witte short en zwarte sportschoenen.

Dader 2:
Hij is ook rond de 25 jaar oud. Hij is mager gebouwd. Hij droeg een witte T-shirt met zwarte print, een zwarte short, zwarte sportschoenen en een zwarte pet.