Inbraken in opslagplaatsen in Zaventem, Evere en Lot

Spread on request from het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Zaventem,Evere & Lot
Date

Op 18 juli 2020 ’s avonds werden er meerdere diefstallen gepleegd in opslagplaatsen in de omgeving van Brussel waarbij in totaal voor maar liefst 70.000 euro aan tabakswaren gestolen werd. Het is heel duidelijk dat de inbraken door dezelfde daders gepleegd zijn: ze rijden met dezelfde bestelwagen en de bestuurder komt herkenbaar in beeld bij de verschillende feiten.

De drie verdachten pleegden hun eerste diefstal van de avond in Zaventem. Ze openden de toegangspoort van het domein met een code die ook gebruikt werd door een transportfirma. Daarna braken ze doelgericht de garagebox van een tabaksproducent open en stalen ze de tabakswaren en sigaretten. Vermoedelijk was één van de bendeleden hier enkele dagen voordien al op voorverkenning geweest.

Vervolgens reden ze door naar Evere, waar ze een tweede keer wouden toeslaan. Dat lukte niet, en dus reden ze via de Leuvensesteenweg en de Gemeenschappenlaan naar Diegem, waar ze de ring namen tot in Ruisbroek. Daar reden ze via de Humaniteitslaan naar de Bergensesteenweg in Lot, waar ze hun derde inbraak pleegden. Ook hier gebruikten ze een code om het domein op te rijden. Naast de garagebox van de tabaksproducent, braken ze ook een aantal andere garageboxen open.

De bende reed met een zwarte VW Crafter met gestolen nummerplaat. Die nummerplaat stond op naam van een man uit Jette, die dezelfde bestelwagen heeft maar in het wit. Opvallend is wel dat de verdachten na hun laatste feit in Lot terug naar Jette zijn gereden om daar de nummerplaat onder de ruitenwisser van de andere bestelwagen te steken.

Beschrijving van de verdachten:

De bestuurder heeft kortgeschoren haar en een witte huidskleur. Hij droeg een donkerkleurige T-shirt, een donkere jas met witte accenten van het merk Nike, een pet met witte accenten van het merk Under Armour, een donker mondmasker en een handschoen die donker is langs de buitenkant en licht van kleur langs de binnenkant.

De passagier droeg een pet en een lichtkleurig mondmasker. Hij heeft mogelijk een getaande huidskleur en een baard.

De man die op voorverkenning kwam, droeg een zwarte lange jas en een zwarte trainingsbroek met wit langs de zijkanten. Hij heeft ook een pet aan met rood, wit en zwart en een wit mondmasker.