Inbrakenreeks in Brugge, Oostende en Gent

Verspreid op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge
Plaats
Brugge, Oostende & Gent
Datum

In Brugge, Oostende en Gent werden in de maanden februari en maart 2020 verschillende inbraken in wagens gepleegd.

In Brugge, Oostende en Gent werden in de maanden februari en maart 2020 verschillende inbraken in wagens gepleegd. Uit onderzoek blijkt dat minstens 15 feiten kunnen gelinkt worden aan één verdachte. Hij viseerde voornamelijk wagens in parkeergarages zowel bovengronds als ondergronds. De feiten werden hoofdzakelijk in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd. Op basis van camerabeelden kan de verdachte ook gelinkt worden aan één poging en één effectieve inbraak in een restaurant in Brugge.

De verdachte neemt steeds uitgebreid de tijd om de auto’s te screenen en heeft ook absoluut geen angst om de confrontatie met het slachtoffer aan te gaan. Hij wordt bij verschillende feiten gefilmd door de bewakingscamera’s.

Persoonsbeschrijving van de dader :
De man heeft een getaande huidskleur, bruine ogen en kort zwart haar, met inhammen aan de slapen. Hij droeg tijdens de feiten begin dit jaar een zwarte jas met reflecterende strepen op de mouwen en een rood logo van vermoedelijk het merk “Engelbert Strauss” op de linker bovenarm. Hij spreekt Frans. Meestal heeft hij een rugzak bij.