Man verdoofd en bestolen in Antwerpen

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op donderdag 8 oktober 2020 werd het slachtoffer tijdens een afspraakje verdoofd en bestolen door een man die hij enkele dagen voordien had leren kennen via de datingapp Grindr.

Slachtoffer en verdachte begonnen met elkaar te chatten op 5 oktober. De man zei dat hij Jason heette, 37 jaar was, uit Panama kwam maar momenteel even bij zijn zus in Schoten verbleef. De twee mannen besloten om af te spreken.

Op donderdag 8 oktober om 21.20 uur belde de zogenaamde “Jason” aan bij het appartement van het slachtoffer in Deurne. De twee mannen hebben zich in de zetel gezet en het slachtoffer heeft een fles wijn geopend. De verdachte bood een stukje chocolade aan en schonk een tweede keer de glazen wijn in. Wat er daarna gebeurd is, kan het slachtoffer zich niet meer herinneren.

Terwijl het slachtoffer bewusteloos in het appartement lag, doorzocht de verdachte zijn spullen en stal hij een tablet van het merk Samsung, een gps, een schoudertas, buitenlands geld, een flesje parfum en een keukenweegschaal. Waarschijnlijk goot hij ook nog de fles wijn leeg en spoelde hij de glazen af om zijn sporen uit te wissen.

Pas om 3.20 uur ’s nachts verliet de verdachte het appartement. Hij wandelde via de Oude Bosuilbaan naar de Jan Welterslaan en de Bisschoppenhoflaan in de richting van het centrum van Antwerpen.

Het slachtoffer was zo zwaar verdoofd dat hij pas twee dagen later besefte wat er was gebeurd.

 

Beschrijving verdachte:

Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft een lichtbruine huid, zwart haar en lijkt rond de 30 jaar oud. Zijn nickname op Grindr is Jelson maar hij noemt zichzelf Jason. Verder sprak hij Spaans en gebrekkig Engels en zei hij van Panama afkomstig te zijn. Op het moment van de feiten droeg hij een blauwe jas met kap en pelsen kraag en een donkere broek.