Tigerkidnapping in Waregem

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter en het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk
Plaats
Waregem
Datum

Op dinsdag 13 november 2018 kwam een juwelierskoppel omstreeks 19.00 uur thuis na een werkdag in hun zaak gelegen in de Stormestraat 27 in Waregem. Het koppel parkeerde hun wagens in de garage. De man stapte het huis binnen en op het ogenblik dat de vrouw de garagepoort wilde dichttrekken werd ze overmeesterd door de daders.

Onder bedreiging van een vuurwapen werd de vrouw naar binnen gebracht, op een stoel gezet en geboeid met metalen handboeien.
Ook de man werd door de daders vooraan in het bureau geboeid en in bedwang gehouden. Ze stelden allerlei vragen in het Frans vooral over specifieke uurwerken.
De daders gingen heel brutaal te werk en gebruikten ook fysiek geweld.
Vervolgens namen twee daders de man mee naar zijn juwelierszaak. De daders vetrokken er met de wagen waar zij zelf mee gekomen waren nl een donkere AUDI A3 met nummerplaat 1-JUN-017.
Dit zijn niet de originele nummerplaten van deze wagen aangezien die toebehoren aan een andere Audi A3 uit Chapelle-Lez -Herlaimont. Deze nummerplaten werden dus vermoedelijk nagemaakt.
Om 19.42 uur komt de Audi A3 toe aan de juwelierszaak in de Stormestraat. De wagen wordt voor de deur van de zaak geparkeerd. Om 19.44 stapte een eerste dader vermomd met een president Trump masker uit de wagen en droeg een rugzak. Hij trok het slachtoffer mee binnen in de winkel.
Ook een tweede dader gewapend met een pistool in de rechterhand stapte uit en ging de winkel binnen. Ook hij had een rugzak bij.
De twee daders gaan samen met het slachtoffer naar binnen. Daar nemen de daders ruimschoots de tijd om als het ware de ganse winkel leeg te roven. De juwelier werd voortdurend onder controle gehouden en gedwongen de kluizen en vitrines te openen.
Om 19.58 uur passeerde een voetganger de wagen en om 19.59 uur parkeerde zich een andere wagen kort voor de Audi. Om 20.02 rijdt de Audi A3 opnieuw achterruit om gemakkelijker weg te vluchten. Vermoedelijk zat toen de derde dader reeds in de wagen en kan deze zijn opgevallen door de man die zijn wagen kort voor de Audi parkeerde. Zowel de voetganger als de bestuurder van de wagen kunnen belangrijke getuigen zijn. De derde dader is naar de juwelierszaak in de Stormestraat gereden met één van de wagens van de slachtoffers en heeft de vrouw thuis gekneveld achtergelaten aan de radiator. Om 20.15 uur werd de man opgesloten in het toilet van zijn zaak.
En nadat ze alles in de wagen hadden ingeladen, vluchtten de daders weg.
De winkel werd zo goed als leeggeroofd waaronder enkele exclusieve stukken en prototypes die zouden tentoongesteld worden het daaropvolgende weekend.
De vrouw heeft zichzelf kunnen bevrijden en heeft de hulpdiensten gebeld.

Beschrijving van de AUDI A3
• Audi A3 Sportback pre-facelift - Ambition uitvoering
• Optionele Xenon-koplampen bovenaan
• Bouwjaar: 2004-2007
• Kleur: zwart of donkergrijs metaalkleur (ebbezwart /lavagrijs).

Beschrijving van de daders : de daders spraken alle 3 Frans en hadden volgens de vrouw alle 3 meerdere lagen kledij over elkaar aan.

Dader 1 met het witte logo op de arm : is de grootste van de daders, vermoedelijk 1m90. Hij sprak Frans en droeg donkere kledij, een zwarte jas met op de linker bovenarm een wit logo en een donkere K-way regenbroek/skibroek. Hij hanteert het zilverkleurig pistool en op een gegeven moment opende hij zijn jas en stak het wapen weg in een soort groen holster – soort kogelvrije jas. Hij droeg een mondmasker.

Dader 2 met zwarte kap en de rode rand . Hij is vermoedelijk 1m70 à 1m80 lang. Hij was zeer agressief en heeft de juwelier meerdere keren geslagen. Hij droeg donkere kledij , een donkerblauwe jas met met rode afwerking aan de kap en witte rits (Wed’ze jas), een sportieve schoen met witte zool, een donkere K-way regenbroek/skibroek met op de linker achterkant een wit logo. Hij droeg een bivakmuts en heeft donkerkleurige ogen. Op het ogenblik dat hij de juwelierszaak binnenging droeg hij een “Trump” masker.

Dader 3 die bij de vrouw is gebleven wordt omschreven als “ne kleine dikken”
kleiner dan 1m74