Home invasion in Antwerpen

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op dinsdag 30 augustus 2022, omstreeks 12.00 uur, hebben twee personen een home invasion gepleegd in de De Leescorfstraat in Antwerpen. Hierbij werd een 16-jarig slachtoffer overmeesterd en vastgebonden.

Na de feiten, omstreeks 12.25 uur, wandelden ze vanuit de De Leescorfstraat naar tramhalte ‘Borgerhout De Preter’ waar ze tram 9 richting het centrum van de stad namen. Ze stapten af in premetrostation ‘Antwerpen Opera’ en wandelden via de Franklin Rooseveltplaats en de Van Maerlantstraat naar het Sint-Jansplein en vervolgens naar de Van Kerckhovenstraat, waar ze uit beeld verdwenen. 

Verdachte 1 is tussen 1m70 en 1m80 groot en zwaar gebouwd. Hij is tussen 25 en 30 jaar oud, heeft een licht getaande huidskleur, kort zwart haar en een stoppelbaard. Hij spreekt Nederlands met een accent. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze joggingbroek, een zwart T-shirt en zwarte sportschoenen met witte zolen. Na de feiten droeg hij ook een zwarte sweater met kap en rits.

Verdachte 2 is mager gebouwd, heeft een licht getaande huidskleur, een stoppelbaard, zwart haar en is bovenaan het hoofd kalend. Hij droeg een bril. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een T-shirt met lange mouwen en lichtblauw opschrift, een zwarte jeans met scheuren en witte sportschoenen. Hij had ook een heuptasje bij zich.

De mannen spraken onderling een taal die het slachtoffer niet kon thuisbrengen.