Poging verkrachting te Kraainem

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Kraainem
Datum

Op maandag 17 februari 2020 rond 18u45 probeerde een man een 18-jarig meisje te verkrachten in het park aan de Nachtegalenlaan in Kraainem.

Het slachtoffer was die avond aan het wandelen in Kraainem toen zij in de Sijsjeslaan merkte dat ze gevolgd werd. Zij ging sneller wandelen en nam de kortste weg naar huis. Aan de ingang van het park aan de Nachtegalenlaan sprak de man haar aan. Hij nam haar vast met de arm en begon haar te betasten. Hij raakte de intieme delen van het slachtoffer aan en zei dat hij haar wilde verkrachten. Het slachtoffer trok zich los en kon de dader een kniestoot geven waarop deze het slachtoffer een vuistslag in het gezicht gaf. Het meisje kon weglopen en verstopte zich in de struiken. De dader heeft nog naar haar gezocht en riep dat hij haar zou vermoorden maar hij heeft het meisje niet meer gevonden.

Ongeveer een maand eerder, op woensdagavond 22 januari 2020 komt mogelijk dezelfde man in beeld. Toen stond hij een jonge studente op te wachten op een wandelpad tussen de Hebronlaan en het Saint-Luc-ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe. Wanneer een wandelaar met hond passeerde is de studente met die meegewandeld waarop de wachtende man op het wandelpad is vertrokken.

Van de dader kon een robotfoto gemaakt worden.

Het is een blanke man van tussen de 40 en 50 jaar oud. Hij is ongeveer 1m85 lang en stevig gebouwd. Hij heeft donkerbruin haar, een volle baard en dikke wenkbrauwen. Hij sprak Frans zonder accent.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een kaki winterjas met bontkraag.