Zware agressie met de dood tot gevolg in Tisselt

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter in Mechelen en het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen
Plaats
Tisselt
Datum

Op zondag 9 augustus 2020 werd een 77-jarige dame het slachtoffer van zware agressie en aanranding. Op 3 september 2020 overleed zij in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De feiten speelden zich af in de Jozef De Blockstraat in Tisselt (Willebroek).

Die zondag 9 augustus werd het slachtoffer tijdens de dag nog gezien door meerdere buren. ’s Avonds, tussen 19.33 en 19.54 uur, heeft ze nog met haar schoonzus gebeld. Hierna is een onbekende, vermoedelijk via het schuifraam van de veranda, het huis binnengedrongen.

Op de tafel in de veranda is een enveloppe met tekeningen gevonden. De enveloppe en de balpen zijn van het slachtoffer, de tekeningen zouden niet door haar gemaakt zijn.

Herkent u dergelijke tekeningen of hebt u weet van iemand die dergelijke tekeningen heeft gemaakt, neem dan contact op met de speurders. Het zou ook kunnen dat deze tekeningen niets met de feiten te maken hebben, maar dan kan dit spoor afgesloten worden.

Er was geen wanorde in huis en er zijn geen waardevolle spullen gestolen. Wat wel meegenomen werd, is een spot die aan het plafond in de woonkamer hing en de modem van Proximus (type BBox3). De spot lijkt op een camera. Het zou dus kunnen dat de dader dacht dat het om een camera en recorder ging en die twee zaken daarom heeft meegenomen. Door het uittrekken van de modem hebben de onderzoekers een tijdstip van wanneer de dader in de woning was: 20.54 uur.

De politie is op zoek naar getuigen die op zondag 9 augustus 2020, omstreeks 21.00 uur, iemand in de buurt van de woning hebben gezien. De dader is in de tuin van het slachtoffer geraakt via de oprit aan de Jozef De Blockstraat ofwel via de dienstweg die naast de woning loopt. De dader kan zijn opgevallen omdat hij de spot en modem bijhad.

Misschien heeft iemand de spot en modem achteraf ergens gevonden of bij iemand gezien. Deze informatie mag ook aan de politie worden gemeld.

Kort na het overlijden van het slachtoffer heeft de politie reeds een oproep gedaan naar getuigen. Daar is toen één tip uitgekomen, waar de onderzoekers graag meer duidelijkheid over willen hebben. Een getuige had enkele keren voor de feiten en een laatste keer op dinsdag 11 augustus 2020 vlakbij de woning van het slachtoffer een man opgemerkt.

De man was ongeveer 30 jaar oud, tussen 1m75 en 1m80 lang en had een normale lichaamsbouw. Hij had bruin haar in een zijstreep en een fijne snor. Hij droeg een lang broek en een jas, wat opvallend was omdat het toen heel erg warm was. Hij vermeed bij het kruisen oogcontact. Herkent u zichzelf of hebt u een vermoeden van wie dit zou kunnen zijn, gelieve dit de melden aan de politie.