Oproep slachtoffers achtervolging in Antwerpen

Spread on request from het parket van Antwerpen
Cities
Antwerpen
Date

Op 07 november 2017 werd, na een wilde achtervolging in Antwerpen, een man klemgereden door de politie. Hij reed met een Jaguar die hij in Nederland had gestolen. Op de E19 ter hoogte van Meer wilde de politie deze wagen aan de kant zetten. In plaats van te stoppen duwde de bestuurder het gaspedaal in en reed in de richting van Antwerpen, achternagezeten door de wegpolitie. Via de Groendaallaan en de Noorderlaan reed hij het centrum binnen.

De verdachte heeft tijdens zijn vlucht veel schade aangericht en verschillende mensen hebben moeten springen om niet omver gereden te worden. De onderzoeksrechter wil een zo volledig mogelijk beeld schetsen van de schade die de verdachte al dan niet heeft aangericht.

Het gerecht doet een oproep naar een aantal mogelijke slachtoffers. Zij zijn te zien op beelden die werden gemaakt in het kader van het programma “Alloo, bij de wegpolitie” :

  1. de bestuurders van een lichtgrijze Ford en een zwarte Mercedes in de Noorderlaan . Zij kunnen eventueel beschadigd zijn door twee verkeersborden die de verdachte omver reed.
  2. de 7 bestuurders van de 10 die zich nog niet hebben gemeld en die misschien schade hebben opgelopen toen de verdachte voorbij scheurde met 1 of meerdere nadarhekkens achter de Jaguar.
  3. de twee fietsers op het Falconplein die kort na elkaar moesten wegspringen
  4. een voetganger die moest wegspringen voor de Jaguar op De Oude Leeuwenrui.
  5. de bestuurder van de bromfiets die moest uitwijken aan het begin van de Rodestraat.