Diefstal met geweld in een voertuig in Laken

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Laken
Datum

Op vrijdag 5 maart 2021, omstreeks 19.40 uur, werd in Laken een diefstal met geweld gepleegd door drie personen in de Meiseslaan.

Terwijl een koppel rustig aan het praten is in hun geparkeerde wagen, komen er drie personen van achter het voertuig. De eerste persoon opent de deur van de chauffeur en bedreigt hem met een breekmes.  

Hij neemt de sleutels uit het contact en fouilleert de bestuurder. De tweede dief opent de deur van de passagier en doorzoekt haar handtas. Hij steelt de bankkaart van de vrouw alsook haar oorbellen.

Vervolgens stapt hij naar de chauffeur. Hij trekt zijn halsketting af en steelt een lederen tas van het merk ‘Dior’.

De derde persoon houdt zich afzijdig en vraagt aan zijn 2 kompanen om er mee te stoppen en weg te gaan.

De tweede verdachte geeft de bestuurder eerst nog een kus op het voorhoofd en vervolgens vlucht het trio weg in de richting van de tramhalte ‘Esplanade’.

De eerste verdachte is ongeveer 25 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft halflang donker haar met lichtere lokken. Zijn haar is naar achter gekamd en opgeschoren aan de zijkanten. Vermoedelijk heeft hij een fijne snor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een felblauwe trainingsjas, een blinkende zwarte donsjas met kap en lichtkleurige trainingsschoenen.

De tweede verdachte is ongeveer 25 jaar oud en 1m85 lang. Hij is normaal gebouwd en heeft lang zwart gekruld haar dat hij op het ogenblik van de feiten in een paardenstaart droeg. Hij droeg een donkere trainingsbroek van het merk ‘Puma’, een donkerblauwe jas met kap van het merk ‘NAPAPIJRI’, een zwarte pet en zwarte baskets. Hij had een zwarte rugzak bij zich van het merk ‘Nike’.

Deze twee verdachten spraken Arabisch en gebrekkig Frans.

De derde verdachte is rond de 20 jaar oud. Hij is ongeveer 1m70 lang en mager.

Hij droeg een zwarte broek, een halflange donkere jas met een kap afgeboord in bont en een zwarte muts.

Opmerkelijk is dat de verdachten één en drie iets vóór de feiten van jas hebben gewisseld op de tram.