Diefstal met geweld in Kraainem

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Kraainem
Datum

In de nacht van maandag 10 april op dinsdag 11 april 2023, om 01.40 uur, vond er een diefstal met geweld plaats op de parking van frituur “Number One” en de carwash aan de Oudstrijderslaan in Kraainem.

 

De twee slachtoffers verlieten de “Sky Blue Lounge”, een bar in de Jef Thomasstraat in Kraainem en wandelden naar hun wagen op de parking van frituur “Number One” net om de hoek. Daar stonden twee gewapende mannen hen op te wachten. Zij waren daar net voordien toegekomen met hun brommer nadat ze even voordien al een verkenningsrit hadden gemaakt langs de frituur.

De twee daders liepen naar de slachtoffers en duwden één slachtoffer weg. Het ander slachtoffer werd tegen de grond gewerkt en kreeg rake klappen en stampen te incasseren.

De eerste dader stal het Rolex-horloge en de portemonnee van het slachtoffer dat op de grond lag terwijl de tweede dader het ander slachtoffer onder schot hield met een vuurwapen.

Vlak nadien werd nog de auto van het slachtoffer doorzocht. Nadien vluchtten de twee daders samen weg op een brommer richting Woluwedal.

Verdachte 1 had een witte motorhelm met zwarte verticale streep op. Hij droeg een donkere broek en een donkere jas met wit logo op de linkermouw.

Verdachte 2 is tussen 1m70 en 1m80 lang en normaal gebouwd. Vermoedelijk sprak hij Frans. Hij had een zwarte helm met gele of groene accenten op. Hij droeg een donkere jas, een zwarte broek en zwarte schoenen met witte zool.

Het gestolen horloge is een Rolex, type Datejust 41, met goudmetalen band en een zwarte wijzerplaat. Mocht u dit horloge ter goeder trouw aangekocht hebben, of werd u dit te koop aangeboden, dan willen de speurders dit graag weten.