Diefstal met geweld in Maastricht

Verspreiding op vraag van het federaal parket
Plaats
Maastricht, Nederland
Datum

Op maandag 31 juli 2023, omstreeks 15.30 uur, werd in Maastricht in Nederland een diefstal met geweld gepleegd in de Bourgognestraat.

Twee mannen kwamen om 15.17 uur met de trein vanuit Hasselt en Luik toe in het treinstation van Maastricht.

Terwijl zij door het treinstation wandelden, merkten zij het oudere slachtoffer op en overlegden ze even. Vervolgens achtervolgde een van de mannen het slachtoffer, terwijl de tweede man op de achtergrond bleef.

Het slachtoffer verliet het treinstation via de centrale ingang, nog steeds gevolgd door de mannen.

Op de Bourgognestraat beroofde de man het slachtoffer met geweld van zijn Rolex-horloge.

Vervolgens liepen hij en zijn kompaan terug naar het treinstation om daar op de trein te springen die om 15.48 uur terug reed, richting Hasselt en Luik.

De verdachte is tussen 30 en 35 jaar oud, tussen1m75 en 1m85 groot en normaal gebouwd. Hij heeft donker, kort geschoren haar met een kalende plek op het achterhoofd en een donkere baard. Hij draagt een bril met rond montuur.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trui en trainingsbroek van het merk “Nike”, witte sneakers en een zwarte pet. Hij had een zwarte schoudertas bij zich.

Zijn kompaan is tussen 30 en 35 jaar oud, tussen 1m80 en 1m90 groot en mager gebouwd. Hij heeft donker, kort geschoren haar en een donkere baard.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jas met kap van het merk “Nike” met daaronder een polo met een motief, een zwarte jeans en zwarte sportschoenen.

Ze hadden ook een blauwe rugzak bij zich, die ze afwisselend droegen.