Home-invasion bij een bejaard koppel in Zottegem

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde
Plaats
Zottegem
Datum

In de nacht van 25 op 26 oktober 2022 is een hoogbejaard koppel het slachtoffer geworden van een zeer agressieve home-invasion in hun woning gelegen aan de Buke 86 in Zottegem.

Het koppel werd midden in de nacht overvallen en aan handen, voeten en hoofd getapet met ducttape. De verdachten hebben het huis volledig doorzocht en stalen enkel een kleine som geld en een uurwerk. Toen ze vertrokken hebben ze hun zaklamp achtergelaten. De slachtoffers hebben tot de ochtend moeten wachten om bevrijd te worden.

De verdachten zouden minstens met twee zijn geweest, maar de speurders gaan ervan uit dat ze mogelijk met vier waren, en dat ze per twee de man en de vrouw hebben overmeesterd.

Eén van de verdachten droeg een pet met een klep - type baseballpet en heeft een lichte huidskleur.

Op de bewakingsbeelden is te zien dat op 25 oktober om 19.45 uur mogelijks vier mensen aankomen. Ze lopen de oprit van het bejaarde koppel op en pas vijftig minuten later vertrekken ze weer. Mogelijks zijn het de verdachten die op verkenning zijn.

Op diezelfde avond, 25 oktober, heeft een getuige rond 19.30 uur een donkere wagen met 4 personen zien stoppen vlakbij de plaats van de home-invasion. 

De wagen parkeerde aan de Bistro “Vinck”, 100 meter verderop. De inzittenden stapten vervolgens in de richting van het huis van de slachtoffers, het zou om de verdachten kunnen gaan.Op 26 oktober om 02.55 uur is er weer beweging. Nu zijn er twee mensen te zien die naar een vrachtwagen lopen, naar de oprit kijken, en even later weer weg zijn.

Vermoedelijk zijn dit dezelfde personen als voordien en wellicht is dit het moment waarop ze inbreken in de villa.